Ieško pinigų muziejaus ekspozicijai

Klaipėdos piliavietės šiaurinėje kurtinoje vykstančius statybos darbus planuojama užbaigti kitąmet. Šiuo metu sukama galvą, kaip gauti trūkstamą apie 200 tūkst. eurų sumą vidaus įrengimo darbams.

Jau greitai lankytojų dėmesiui bus paruoštos naujos, beveik 500 kv. metrų ploto muziejaus ekspozicijai skirtos erdvės. Tiesa, joms trūksta pinigų.

Dar pernai rudenį Klaipėdos miesto savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas sakė, jog atsirado papildomų lėšų poreikis. Miestas ieško apie 200 tūkst. eurų vidaus patalpų – ekspozicinės salės, kuri bus skirta XIV–XVII a. Klaipėdos pilies ir miesto archeologijai, įrengimui.

"Kitų metų gegužę ar birželį bus baigti piliavietės rangos darbai, įrengtos salės. Kartu su kitais keturiais partneriais – prie Baltijos jūros esančiais miestais ir pagrindiniu – Liepoja, dalyvaujame ES projekte "Gintaro kelias". Jo vertė – 1 mln. eurų. Sumą miestai pasidalys po lygiai", – tikino pasitarime dalyvavusi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Esą uostamiestis pretenduotų į 200 tūkst. eurų sumą.

"Jeigu projektą pripažins tinkamu finansavimui iš ES struktūrinių fondų lėšų, bus rengiamas techninis projektas. Jis kainuos apie 40 tūkst. eurų. Kol jo nėra, negalime pasakyti, kokios tiksliai sumos reikės ekspozicijai", – teigė E.Mantulova.

Ar pavyks gauti pinigų, turėtų paaiškėti dar šiemet. Jei projektas nepasiteisins ir paraiška bus atmesta, miesto savivaldybė ieškos kitų finansavimo šaltinių.

Siekiama, kad atsiradusios naujos erdvės būtų nedelsiant užpildytos turiniu.

"Turiniu, kuris trauktų turistus ir gyventojus, išsiskirtų savo šiuolaikiškumu, interaktyvumu, taip pat leistų pakeliauti po Klaipėdos istoriją. Pirmoji ekspozicinė salė, kurią ir tikimasi įrengti kartu su šiaurinės kurtinos atstatymo darbų pabaiga, būtų dedikuota archeologijai", – sakė pašnekovė.

Šiaurinės kurtinos atstatymo darbus vykdo uostamiesčio bendrovė "Pamario restauratorius". Sąmatinė projekto vertė – apie 4,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

Audra portretas
Kam tas ten muziejus, Klaipeda jau kaip muziejus, prasliauzia gatve koks zmogeliukas priziuretojas , o lankytoju tai ner, tuscia. Susireiksmine muziejininkai nepasidalina, tobulinkit delfinariuma JURU muzieju. Cia turi buti gyvybe, veiksmas restoranai kavines pasilinksminimai, buriavimo mokykla, pramoginiu laivu prieziura aptarnavimas ziema nors leda priziurekit ciuozykla butu, alpinistai gales sturmuoti boksta kaip viduramziuose tai bent atrakcija butu

ezys

ezys portretas
>>>pamenu kalba eina ne apie pili, kuri beja dar nera nei statoma nei atstatoma, kalba eina apie patalpa po zeme (kurtinoje) su gelzbetonio sienom ir be langu, idomi butu vieta vynui gerti ;) Beja rytineje kurtinoje jau yra tokios patalpos kavinei ir konferenciju centrui, tik va kad jau metai laiko, kaip tuscios stovi, norinciu nera :(

Karbaustkis

Karbaustkis portretas
tau kankorezius nupjautu uz tokias idejas :)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių