Į vandentiekį investuos milijonus

Į uostamiesčio vandentiekio tinklų rekonstrukciją ir plėtrą per trejus metus planuojama investuoti daugiau nei 4 mln. eurų. Numatyta atnaujinti 39 problemines vietas ir prie centralizuoto tinklo prijungti dvi gyvenvietes.

Ar dalyvauti projekte "Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros rekonstravimas ir plėtra Klaipėdos mieste", vakar sprendė miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pasakojo, kad pagal šį projektą yra numatyta rekonstruoti 39 problemines tinklų vietas. Iš jų – 6 km vandentiekio ir 11 km nuotekų. Taip pat pakloti naujus tinklus "Tauro" ir "Švyturio" sodų teritorijose.

Projektas turėtų būti įgyvendintas per 36 mėnesius. Bendra jo vertė – apie 4,12 mln. eurų. 50 proc. lėšų manoma gauti iš ES, o kitą pusę padengtų įmonė "Klaipėdos vanduo".

Atrenkant rajonus, kuriuose tiesti naujus tinklus, reikėjo vadovautis reikalavimu, kad sąlygos būtų pagerintos 214 gyventojų. Minėtos gyvenvietės atitiko reikalavimus. Jose yra 102 namų ūkiai.

Komiteto nariai domėjosi, ar šios investicijos turės įtakos vandens ir nuotekų kainai. Įmonės "Klaipėdos vanduo" generalinis direktorius Leonas Makūnas aiškino, kad nėra skaičiuojama, kaip paslaugų kainas paveiks atskiri projektai.

Dar kito miesto tarybos posėdžio metu bus pateiktas svarstyti visas bendrovės plėtros planas. Jame bus nurodytos visos numatomos investicijos ir apskaičiuota jų įtaka kainai.

"Šis sprendimas yra, kad gautume paramą. Jei taryba nepatvirtins plėtros plano, tai ir šis projektas nueis perniek", – komentavo vadovas.

Taip pat domėtasi, kiek Klaipėdoje dar yra gyvenviečių, kurios neturi centralizuotų tinklų. L.Makūnas atsakė, kad šios kol kas – paskutinės.

Atkreiptas dėmesys, kad vandentiekio neturi Žardės gyvenvietė. Tačiau L.Makūnas paaiškino, kad yra tam tikrų apribojimų. Investicinis projektas yra tinkamas, jei vieno gyventojo prijungimas atsieina ne daugiau nei 4,5 tūkst. eurų. Žardėje ši suma yra didesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
is 4 mln.puse yra Klaipedos vandens investicijos, pajungiama 102 ukiai. Ukio pajungimo kastai 20000 EUR. Tai yra 20 blyn tukstnciu. Tai kiek jie vandes tures suvartoti, kad investicijos atsipirktu? Bepiga Makunui nweskaiciuoti, kai uz viska sumes shaibas niekuo deti miestelenai. Jei Kl. vanduo turetu normaliuas akcinikus ir valdyba tokiu s... investiciju net kvapo nebut, o uz vandeni visimoketume maziau,, Neskaiciuoja jis "kaip paslaugų kainas paveiks atskiri projektai." Na ar normalu? O ko tada ten sedi? O kas bus rangovai?

Raimundas

Raimundas portretas
Manau teisingesnė antraštė būtų :25 metus melže vandentėkį nutarė dali investuoti i atnaujinimą

Eso

Eso portretas
ESO TINKLUS NAUJINA UŽ SAVO PINIGUS IR NEBAMBA:) VIENINTELIS VANDENTIEKIS BE EURPOPOS PARAMOS NIEKIP
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių