Į vadovo kėdę – trys pretendentai

Paaiškėjo, kad tapti Klaipėdos koncertų salės vadovu panoro trys pretendentai. Jų pavardės dar neatskleidžiamos, tačiau dabartinė įstaigos vadovė Danutė Žičkuvienė patvirtino, kad konkurse dalyvauja.

Naujo Koncertų salės direktoriaus paieškos pasiekė finišo tiesiąją. Jau baigėsi pretendentų prašymų, skirtų dalyvauti konkurse, teikimo laikas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėjos Jolitos Grigaitienės, dėl įstaigos vadovo vietos konkuruos trys kandidatai. Jų pavardės kol kas neviešinamos.

Reikalavimai numato pretendentams būti įgijus aukštąjį arba jam prilygintą humanitarinių arba socialinių mokslų srities, meno krypties išsilavinimą.

Taip pat turėti ne mažesnę nei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje.

Kandidatas turėtų būti susipažinęs su Konstitucija, kitais veiklai būtinais aktais bei gebėti juos pritaikyti praktikoje. Taip pat išmanyti Klaipėdos savivaldybės kultūros sklaidos ir plėtros procesus.

Siekiantieji šio posto taip pat turėjo pateikti Koncertų salės penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą.

J.Grigaitienė patikino, kad visi pretendentai surinko reikiamus dokumentus. Siekti šio posto nusprendė ir dabartinė Koncertų salės direktorė D.Žičkuvienė.

„Konkursas yra viešas, todėl nereikia tikėtis, kad jame dalyvausi tik vienas. Konkurencija yra konkurencija, vadinasi, reikia jai pasiruošti. Kiekvienas, kuris eina, stengiasi įrodyti, jog jis geriausiai tinka šioms pareigoms“, – teigė D.Žičkuvienė.

Šiuo metu direktorė nebando nuspėti konkurso baigties, o yra pasinėrusi į jai tenkančius darbus.

„Ar laimėsiu konkursą, ar ne, šias pareigas eisiu iki rugpjūčio 16 d. Turiu atlikti visas funkcijas ir planuoti į priekį, net jeigu ir ne man teks tuos projektus įgyvendinti. Veiklos sustabdyti juk negalima. Yra daug dalykų, kurie numatomi jau dabar“, – pastebėjo direktorė.

D.Žičkuvienė Koncertų salei vadovauja nuo 2006-ųjų. Prieš penkerius metus ji laimėjo konkursą antrai kadencijai. Kas artimiausią penkmetį vadovaus Koncertų salei, veikiausiai paaiškės rugpjūtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar negalima

Ar negalima portretas
butu kartu su pretendentu pavardemis parašyti ir klano kuriam jis atstovauja pavadinima?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių