Į uostamiesčio pliažus keliaus ir šunys?

Tikėtina, kad ateityje uostamiestyje atsiras lankytojams su šunimis pritaikytų paplūdimių. Nors įsigaliojus tai leidžiančiai higienos normai miesto valdžios atstovai neatmeta galimybės numatyti tokias zonas, pabrėžiama, kad teks ieškoti sprendimų, kurie nesupriešintų keturkojų mylėtojų ir tokių siūlymų skeptikų.

Kartą jau planavo

Naujoji higienos norma, numatanti galimybes pajūryje įkurdinti specialias zonas, kuriose poilsiautojai galės lankytis su savo augintiniais, jų šeimininkams įžiebė viltį, jog pagaliau į paplūdimius su savo amsinčiais ar kitokiais draugais bus galima traukti legaliai.

Ir miesto valdžios atstovai nėra linkę griežtai atmesti galimybės mieste įkurti lankytojams su augintiniais skirtų pliažų.

"Klaipėda – pirmoji savivaldybė, kuri prieš 10 ar 12 metų buvo numačiusi įrengti tokius paplūdimius. Šie planai net buvo pažymėti teritorijų planavimo dokumentuose. Tačiau tada užprotestavo vyriausybės atstovas, sukilo visa Lietuvos valdžia, tad ši idėja nebuvo įgyvendinta", – pastebėjo Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Galima rasti vietos

Taigi dabar, anot vicemero, pasikeitus situacijai, reikėtų ją atidžiai įvertinti ir ieškoti sprendimų, kurie nesupriešintų žmonių, norinčių į pliažus atsivesti savo augintinius, ir tų, kurie mano, kad šunims paplūdimiuose ne vieta.

"Nereikia sukelti nereikalingų įtampų, o jų ir taip pakanka viešose erdvėse, daugiabučių namų laiptinėse ir pan.", – pabrėžė A.Šulcas.

Pašnekovo teigimu, radus abi puses tenkinantį sprendinį, atokesnėje vietoje Smiltynėje ar žemyninėje dalyje galima numatyti teritoriją, kur būtų leidžiama leisti laiką kartu su keturkojais.

"Taip, kaip savo vietas randa moterys, vyrai, nudistai, manau, ir gyvūnų mylėtojai gali rasti – nieko čia tokio", – dėstė A.Šulcas.

Teigiama, kad tokiems paplūdimiams įrengti reikalinga infrastruktūra miesto kišenės smarkiai nenuskurdins, mat išskirtinių investicijų tam neprireiks.

Augintojai – nedrausmingi

Atkreipiamas dėmesys, kad ir dabar žmonės į paplūdimius nevengia atvykti su savo augintiniais.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki apgailestavo, kad dauguma su gyvūnais pliažuose poilsiaujančiųjų nesurenka gyvūnų išmatų.

"Tik vieną kitą sutinkame su maišeliu, visa kita lieka ant smėlio, o vaikai vėliau juo žaidžia", – apibendrino pašnekovas.

Be to, laisvai pajūryje lakstantys šunys aplinkiniams gali sukelti baimę ar nemalonių pojūčių. Greta lankytojų su keturkojais ilsėtis nenori ir alergiški žmonės.

A.Siakki atskleidė, kad iš poilsiautojų kartais sulaukiama skundų ir prašymų išprašyti žmones su gyvūnais iš paplūdimio.

"Su gyvūnais laisvai galima eiti už paplūdimio ribų ir ten leisti laiką. Tačiau gelbėtojai ten nebudi, tad galima tik pasivaikščioti, bet nesimaudyti", – pabrėžė A.Siakki.

Kenkia karštis

Pašnekovas taip pat pridūrė, kad labai karštomis dienomis pajūryje smėlis įkaista iki aukštesnės nei 30 laipsnių temperatūros, plieskia saulė, o tokios sąlygos keturkojams tikrai nėra tinkamos.

"Tie, kurie į paplūdimius ateina kartu su savo augintiniais, jų nemyli, kankina juos. Gyvūnai yra arčiau smėlio, tad kai žmonėms karšta, gyvūnams – dar karščiau", – paaiškino direktoriaus pavaduotojas.

A.Siakki taip pat pastebėjo, kad retas žmogus atsineša pakankamai vandens ir savo gyvūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

povilui

povilui portretas
Epideminių stočių seniai nėra.Kai patyliukais buvo perdirbami įstatymai ir neva kenksminga senoji Lietuvos ūkio bei politikos sistema(o iš tikrųjų įteisinama vagims ir lūzeriams naudinga tvarka), visos epideminės st.buvo sunaikintos.Palikta tik valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.Apie kurios darbą nieko negirdėti tik korupciniai skandalai.

>J

>J portretas
Užtai VISI BE IŠIMČIŲ šuniukai, vedini instinkto ir prigimtinių teisių "užsiregistruoja" ant kiekvieno suoliuko, šiukšliadėžės, persirengimo kabinos, bent kiek iškilesnio kupsto ir apskritai visko, prie ko galima pakelti užpakalinę koją. "Kakas" kai kas dar surenka, tačiau nuo tų "privalomų" pagal prigimtį kiekvienam šuniui registracijų sanitarinė ir epidemiologinė situacija tik pablogės, nes tai, kaip bekreipsi, yra gyvūno išskyros su visom savo infekcijom bei kitais atributais. Taigi, galima "dėti ant visų taisyklių" ir kiekvieną kartą su savo keturkoju poilsiauti vis naujoje vietoje, kuri dar nespėjo prasmirsti šunų šlapalu, kaip ir visos vaikų žaidimams skirtos smėlio dėžės mieste. Kažkodėl visi šunų augintojai galvoja, kad jų šunėkas yra vienintelis ir, jei jau ir pasižymės ar išsituštins, žalos nepadarys jokios. Tačiau augintojų gyvuoja tuntų tuntais, kaip ir tuntai jų "nekaltų" augintinių. Ir visi mano, kad asmeniškai nedaro niekam žalos. Pamanykit - čiurkštelėjo trupučiuką...

Anonimas

Anonimas portretas
Vytautas.Puiku! Pagaliau nereikes lakstyti po miesta ir tuos sunis po viena nuodyti.Bus viena centralizuota subegimo vieta ir bus ekonomiskiau su viena tablete gal kelis numigdyti.Pritariu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių