Į tualetą – už septynis eurus

Vienas apsilankymas baro tualete pajūryje gali atsieiti protu nesuvokiamą sumą. "Kosminio" mokesčio užsiprašę verslininkai taip siekia įpratinti žmones, esą kavinė – ne viešasis tualetas ir bet kuris praeivis juo naudotis negali.

Praėjo noras

Vykstant masiniams renginiams Klaipėdoje, barų savininkams tenka apsišarvuoti geležine kantrybe.

Žmonės iš gatvės įžūliai braunasi vien tam, kad nemokamai pasinaudotų tualetais, juos apdergia ir išeina neišleidę nė cento.

Darbuotojai vos spėja valyti kabinas, užsikemša kanalizacija.

Tad verslininkai rado išeitį – apmokestino tualetus taip, kad praeitų bet koks noras iš viso į juos eiti.

Muzikiniame bare "Kaštonas" per Jūros šventę apsilankęs klaipėdietis stebėjosi staiga neįtikimai pabrangusia paslauga.

Atlikti gamtinius reikalus ne baro lankytojams čia kainavo 7 eurus.

Tuo metu kitose senamiesčio kavinėse, pavyzdžiui, vyninėje "Vinvino" – 5 eurus.

Nufotografavęs ir pasidalijęs nuotrauka interneto socialiniame tinkle vyras sulaukė daugybės atsiliepimų. Vieni peikė, kiti kaip tik palaikė vietos verslininkus.

Nori atsikratyti "marozų"

Auksinių tualetų problema kasmet sukelia karštas diskusijas.

"Tai kur žmogui nusilengvinti? Prie pastatomų miesto tualetų kilometrinės eilės, ten baisi smarvė, todėl vienintelė išeitis – netoliese esanti kavinė. Tačiau mokėti tokius pinigus – nusikaltimas, geriau jau prie durų privaryti ir baudą susimokėti. Pigiau išeis", – dėl 7 eurų įkainio širdo vienas klaipėdietis.

"Absurdas, mažiau kainuoja stiklinė sulčių, alus, vanduo ar kavos puodelis", – iš nuostabos aikčiojo kitas.

"Kur dingo žmoniškumas? Buvau Paryžiuje Eliziejaus laukų alėjoje, kažkokiame prabangiame tualete. Sumokėjau tris eurus ir tai buvo keista. Nors tualetas pasitaikė tikrai reto tvarkingumo. O čia... Nebūtų Lietuva", – pyko dar vienas komentatorius.

Kiti – priešingai, pritarė kavinių savininkams, esą tai puiki idėja norint atsikratyti "nevalų".

"Visi, kurie yra nepatenkinti šia sąlyga, gali patys savo kailiu patirti "malonumą", kai ateina bet kas iš gatvės ir viską apdergia. Patys užsiimkite verslu ir nuomokite savo namų tualetą už 3–5 eurus. Tik vargu ar atsipirks. Savo kailiu patirsite, kas tokiais atvejais būna. Juk lauke stovi viešieji tualetai. Jei esate lankytojai bet kurio baro, kavinės, restorano, įeisite be jokio mokesčio ir neskaudės galvos. Kokia tauta ir žmonės, tokios ir sąlygos", – ironizavo viena komentatorių.

"Kai žmoniškai pradėsite elgtis su tais, kurie tą tualetą turi valyti, tada ir žmoniškumas atsiras, ir tokie užrašai dings. Verslininkai ne uždirbti nori, o atsikratyti visokių "marozėlių", prie kurių turi papildomai stovėti ir valyti, kai apvemia visus kampus. Yra mieste nemokamų viešųjų tualetų, tik ne visi nori į juos eiti. Nesi klientas – susimokėk", – kritikams atšovė kita klaipėdietė.

Mokėti nesiveržė

Viena baro "Kaštonas" įkūrėjų Martyna Feser teigė, kad darbuotojai nespėja valyti tualetų, todėl mokestis – tiesiog būtinas.

"Tualetai atrodė baisiai, žmonės juose kaip nori, taip elgiasi. Tai ir privedė mus prie tokio sprendimo. Norėjome įspėti, kad tualetas skirtas tik baro lankytojams. Tokių, kurie mokėtų septynis eurus, atrodo, nebuvo. Tačiau daug kas nusipirkdavo alaus, kavos ar vandens ir tapdavo baro lankytoju", – sakė pašnekovė.

Esą mamoms su vaikais ir senukams buvo taikomos išimtys.

"Jeigu ateina vaikas su mama ar vyresnis žmogus, visada su mielu noru leidžiame pasinaudoti tualetu. Bet kai mūsų pačių klientai nebegali nueiti į tualetą, nes susidaro milžiniška eilė, tai jau nenormalu. Juolab kad lauke yra gausybė biotualetų", – alternatyvą nurodė M.Feser.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
"Kokia tauta ir žmonės, tokios ir sąlygos" puikiai parasyta ;)

taigi

taigi portretas
isvada - mieste katastrofiskai truksta viesu tualetu. Pastate viena sankryzoje - triuksmo, dziaugsmo visam pusmeciui. O toliau kas? Pazymekit mintyse buvusius - tankus tinklas gausis. Kur jie dingo, kodel dingo? Gerai kad vietine esu, zinau kur yra nelabai viesi. O ka daryt atvykeliui?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių