Savaitgalį į uostamiesčio renginius veš daugiau autobusų

Savaitgalis uostamiestyje bus gausus renginių. Vyks Pilies džiazo festivalis, Lietuvos vakarų krašto dainų šventė. Dėl renginių bus taikomi eismo apribojimai, dažniau kursuos miesto viešasis transportas.

Pagrindiniai Pilies džiazo festivalio renginiai tradiciškai vyks penktadienį ir šeštadienį.

Kad šventės dalyviai po koncertų galėtų grįžti patogiai namo, vakarais iki vėlyvos nakties bus organizuojami specialūs miesto autobusų maršrutai, ilgiau dirbs ir arčiau festivalio renginių vietų važiuos maršrutiniai taksi.

88 ir 170 maršrutų autobusai darbą pradės nuo 21 val. ir keleivius veš iki 2 val. Pirmasis riedės iš Atgimimo aikštės iki "Jūrininkų" stotelės. Antrasis važiuos iš "Turgaus" stotelės iki Ligoninių miestelio.

Iki 2 val. mieste kursuos ir maršrutiniai taksi. Nuo 18.30 val. keisis jų trasos – jie privažiuos arčiau renginių vietų, kad festivalio dalyviams būtų patogiau.

Maršrutiniai taksi kursuos ne Tiltų gatve, o ją, riedant į šiaurę, apvažiuos Galinio Pylimo, Pilies, Danės gatvėmis, į pietus – Naujojo Sodo, Pilies, Galinio Pylimo gatvėmis.

Vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį, kad penktadienį kitu laiku nei įprastai bus keliamas Pilies tiltas – nuo 17.30 iki 18.30 val. Tuo laiku organizuojamas "džiazuojančių" jachtų paradas.

Dėl tilto pakėlimo kitaip važiuos 4A ir 9 maršrutų autobusai. Jie aplenks Pilies gatvę.

4A maršruto autobusas tai darys Sausio 15-osios gatve, Taikos prospektu, Tiltų, Herkaus Manto gatvėmis. 9 maršruto autobusas, važiuodamas į pietus, Pilies gatvę aplenks Naująja Uosto, Danės, Tiltų, Galinio Pylimo gatvėmis. O vykdamas į šiaurę, riedės panašiai, tik ne Danės, o Naujojo Sodo gatvė.

Eismo apribojimai bus taikomi ir dėl Vasaros estradoje vyksiančios Lietuvos vakarų krašto dainų šventės renginių. Sekmadienį nuo 14 iki 16.30 val. bus uždarytas eismas Liepų gatvės ruože nuo Herkaus Manto iki K.Donelaičio gatvės, J.Karoso gatvės ruože tarp Liepų ir Vytauto gatvių.

Dėl to pakeistos 10 ir 17 maršrutų autobusų trasos. Pirmasis, važiuodamas į pietus, uždarytą gatvę aplenks Priestočio, Mokyklos, Bangų gatvėmis, vykdamas į šiaurę – Bangų, Mokyklos, Artojų gatvėmis. 17 maršruto autobusai uždarytą ruožą aplenks Tiltų, Bangų gatvėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wrong

wrong portretas
Džiazo muzikos gerbėjai iš pietinio rajono per daug nesiskūskite - kažkam teks gryžti toliau, į priemesčio rajonus, į kaimus ir t.t.. bet mes nesiskundžiam, juk renginys nemokamas. Nebūkit niurzgliai, dabar naktys trumpiausios metuose, galima ir nemiegoti. Niekas neatsitiks, pasaulis nuo to nesugrius. Realiai tik porą savaitgalių metuose senamiestis šiek tiek prabunda, reikia tuo pasidžiaugti.

ana

ana portretas
naktį reikia miegoti, o ne siautėti.

Na..

Na.. portretas
Vistiek iš Pietinio rajono galo važiuoti į senamiestį daug vargo.Tiksliau-iš ten paskui parvažiuoti.Daug metų gyvename - žinome..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių