Į pliažą – su muilu ir kempine

Paplūdimių lankytojams šią vasarą buvo paruošta ne viena naujovė: įrengta daugiau dušų, pasiūlyta naujų pramogų, sumontuotas treniruoklis. Pasibaigus sezonui, pliažų prižiūrėtojai nesudeda rankų ir ieško naujų idėjų.

Pajūrio paplūdimių lankytojams šią vasarą buvo paruošta ne viena naujovė: įrengta daugiau dušų, pasiūlyta naujų pramogų, sumontuotas treniruoklis. Pasibaigus sezonui, pliažų prižiūrėtojai nesudeda rankų ir ieško naujų idėjų.

Įrengti pavyko ne visur

Vasarą uostamiesčio paplūdimiuose poilsiautojų laukė daugiau dušų. Jau praėjusiais metais pastarieji buvo įrengti Smiltynėje ir Antrojoje Melnragėje. Jiems vanduo tiekiamas iš gręžinių.

Šį sezoną dušas buvo įrengtas ir Pirmojoje Melnragėje. Vanduo į jį atvestas iš paplūdimio pašonėje esančio viešojo tualeto.

Pagal planą dar vienas dušas šį sezoną turėjo atsirasti ir Giruliuose, tačiau jis nebuvo įrengtas.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas pasakojo, kad problemų kilo dėl vandens – nepavyko jo atvesti į paplūdimį.

"Per kopas tai padaryti sudėtinga", – tvirtino vadovas.

Ar kitą sezoną paplūdimiuose bus įrengta dar daugiau dušų, V.Urbonas negalėjo pasakyti.

Bandė plauti dviračius

V.Urbonas pabrėžė, kad pliažuose atsiradę dušai tikrai pasitvirtino. Jie buvo populiarūs ir tarp suaugusių, ir tarp vaikų.

"Kiek stebėjau, dušai niekada nestovėjo tušti. Vieni lankytojai maudydavosi, kiti kojas nusiplaudavo. Jie tikrai reikalingi", – neabejoja vadovas.

Anot V.Urbono, pasitaikė ir keistų situacijų. Kai kurie poilsiautojai paplūdimyje įrengtame duše jautėsi lyg savo namuose – atsinešdavo muilą, šampūną, kempinę ir maudydavosi. Gelbėtojams teko drausminti tokius asmenis.

Direktorius taip pat prisiminė, kaip vienas lankytojus duše norėjo nusiplauti dviratį.

"Sugėdinau, kad taip elgtis negalima. Kai paplūdimiai sausakimši, įvairių keistuolių atsiranda. Juk nesurašysime taisyklių, kaip reikia elgtis paplūdimyje įrengtame duše. Juokingai atrodytų", – tvirtino vadovas.

Nemokamos pramogos stebino

Poilsiautojus traukė ir Smiltynės paplūdimyje atsiradusios neįprasto dydžio šaškės, treniruoklis, naujas atrakcionas vaikams.

Besibaigiant vasarai, paplūdimių prižiūrėtojai įrengė ir dar vieną tinklinio aikštelę.

"Smiltynėje daug žmonių žaidžia tinklinį. Kiekvieną vakarą abi aikštelės yra pilnos. Aišku, jei nelyja. Buvo tiek norinčiųjų, kad vienos neužteko. Nemažo susidomėjimo sulaukė ir šaškės. Tėvai žaisdavo su vaikais. Buvo ir sportuojančiųjų. Juk žmonės skirtingi. Jiems reikia įvairių pramogų. Vieni laiką leidžia judriai, kiti nenori gulėti, bet juos domina ne tokios aktyvios pramogos", – teigė vadovas.

Visomis šiomis atrakcijomis Smiltynės paplūdimyje poilsiautojai galėjo naudotis nemokamai.

"Dažnas net nustebdavo, kad nereikia atseikėti pinigų. Taip pat – ir su tualetu. Klausia, kur reikia susimokėti, o kai pasakai, kad gali naudotis nemokamai, stebisi", – prisiminė direktorius.

Įrengs apžvalgos aikštelę

Nors vasara jau baigėsi, paplūdimių prižiūrėtojai nesėdi sudėję rankų. Dar šiemet Pirmojoje Melnragėje, ant kopos, bus įrengta apžvalgos aikštelė.

"Taip išspręsime kelias problemas: sutvirtinsime kopą, kuri slenka žemyn, o žmonės turės vietą, kur galės prisėsti, stebėti saulėlydžius, palydėti laivus", – tvirtino vadovas.

Medžiagos aikštelei įrengti jau yra paruoštos. Manoma, kad objektas turėtų būti pastatytas per dvi savaites.

"Rugpjūtį negalėjome šios idėjos įgyvendinti, nes pliaže buvo daug žmonių. Kiekvienas klausinėja, kas čia bus, trukdo. Dabar orai pablogėjo. Galėsime pradėti darbus. Tokios vietos, kur yra molas, matyti uostas, niekas neturi", – komentavo direktorius.

Apžvalgos aikštelė buvo įrengta ir Antrojoje Melnragėje prie įėjimo. Ten stovi suoliukai. Ši vieta tarp žmonių yra labai populiari.

"Ar blogas, ar geras oras, suoliukai čia visada nusėsti", – tvirtino V.Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

????

???? portretas
Šį sezoną dušas buvo įrengtas ir Pirmojoje Melnragėje. Vanduo į jį atvestas iš paplūdimio pašonėje esančio viešojo tualeto. Skaitykite daugiau: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/klaipeda/miesto-pulsas/i-pliaza-su-muilu-ir-kempine-708534#ixzz3kmqQqnDs

onte

onte portretas
juk akciau taip buvo

Ieva

Ieva portretas
tik butu labai grazu,kad poilsiautojai neitu i kopas atlikineti gamtiniu reikalu.Ejome pasivaikscioti i kopas,ir ka jus matote prikakota,atlikusiu popieriu primetyta,bonkiu tusciu primetyta ir gana geros kokybes.Ten ne ubagai balavojo,matyt dideles kompanijos,nes bonkiu labai daug.Kai buvo labai karsta pliazas smirdejo myzalais.Gal kam toks kvapa ir skanu uostyti.Reiketu daugiau tualetu.Arba tiek kencia ,kol beeidami apsikakoja.zmonems reiketu buti biski padoresniems.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių