Į Palangos stotį autobusas nebeužsuks

Autobusai iš Klaipėdos į tarptautinį Palangos oro uostą kursuos rečiau ir kitokia trasa nei anksčiau. Jie nebeužsuks ir į kurorto autobusų stotį. To pareikalavo Palangos miesto savivaldybė.

100 numeriu pažymėto autobuso Klaipėda–Palangos oro uostas tvarkaraštis ir maršrutas pakeisti nuo sekmadienio. Vietoj buvusių 34 reisų nuo šiol bus kursuojama 29 kartus per savaitę.

Atkreipiamas dėmesys, kad mažiau populiarių lėktuvų reisų keleiviams teks ilgiau palaukti autobuso. Naktimis kursuos mažesnė transporto priemonė.

Pakeista ir maršruto trasos dalis Klaipėdoje. Autobusas riedės nebe Liepų, o Liepojos gatve. Pradinis taškas nesikeis. Kaip ir iki šiol, autobusas išvažiuos iš Klaipėdos autobusų stoties.

Keleivių prašymu iš Palangos grįžtantis autobusas stos „Ligoninės“, „Liepojos“, „Universiteto“ stotelėse. Tačiau jis nebeužsuks į kurorto autobusų stotį.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, kad to pareikalavo Palangos miesto savivaldybė.

Maršruto organizatoriai pabrėžė, kad turi paisyti šio prašymo.

„Šio maršruto autobuso tvarkaraštį, grafikus turime derinti ir su Klaipėdos, ir su Palangos savivaldybėmis. Pastaroji nuogąstauja, kad šis maršrutas gali pakenkti jų vietiniams vežėjams. Tad sutarėme, kad 100 numeriu pažymėtas autobusas nebesustos Palangos autobusų stotyje“, – komentavo R.Mockus.

Anot jo, reisų skaičius sumažintas, atsižvelgiant į lėktuvų skrydžių tvarkaraštį.

„Derinamės su Palangos oro uostu. Viskas priklauso nuo skrydžių tvarkaraščių. Pastarasis kinta, koreguojamas ir 100 numeriu pažymėto autobuso grafikas“, – komentavo vedėjas.

Paklaustas, ar autobuso maršrutas Klaipėda–Palangos oro uostas pasiteisino, R.Mockus atsakė: „Į šį maršrutą labiau žiūrime, kaip į socialinę paslaugą. Jis nėra pelningas. Bilieto kaina taip pat nėra didelė. Svarbiausia, kad žmonės pasiekia oro uostą“.

Jau iš anksto prognozuota, kad savivaldybė turės dotuoti šį maršrutą.

„Važiuojančių žmonių tikrai yra. Daugiausia šia paslauga naudojasi pigių skrydžių keleiviai. Tuščias autobusas nevažiuoja“, – tvirtino vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

artistai iš didžiojo klaipėdos teatro

artistai iš didžiojo klaipėdos teatro portretas
na 100% juokdariai :) , anksčiau iš stoties kursavo liepų gatve, dabar trasa keičiasi link H.Manto gatvės ir toliau pro ligoninių miestelį į Palangą, na paaiškinkit ar ta gyventojų dalis gyvenanti stoties rajone "pateptoji" ar "privilegijuotoji"? Tie iš pietinės miesto dalies tarsi antrarūšės podukros, esi ubagas, gyveni ne centrinėj ar šiaurinėj miesto daly, susikrauk lagaminus ant kupros ir keliauk pėsčias iki autobusų stoties, na nieks nedraudžia ir taksi išsikviest, o turtuoliai nuvažiuos tiesiai nuo savo namų už 1.1€ :)

Algirdas

Algirdas  portretas
Nėra jokios logikos Nejau sunku užsukti į Palangą Kažkam tai aktualu matyt dėl pinigų

dk

dk portretas
Kokia cia "socialine paslauga"??? Juk patys sakot, kad autobusas tuscias nevaziuoja. Ir vezate uz pinigus - tokia kaina patys nustatete. Visame pasaulyje galima nuvaziuoti i oro uosta visuomeniniu transportu,- ne taksi - tik Klaipedoje to nebuvo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių