Į pajūrį beldžiasi šiluma

Klaipėdiečiai į duris besibeldžiančią vasarą pasitiks apniukusiu dangumi ir tik kartais pasirodančia saule. Didesnės šilumos miestiečiai sulauks kitą savaitę.


 

Klaipėdiečiai į duris besibeldžiančią vasarą pasitiks apniukusiu dangumi ir tik kartais pasirodančia saule. Didesnės šilumos miestiečiai sulauks kitą savaitę.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys informavo, kad artimiausiomis dienomis pajūryje numatomi debesuoti su pragiedruliais orai.

Šiandien turėtų palyti, o rytoj žymesnių kritulių jau nenumatoma. Pirmoje dienos pusėje pūs 8–13 m/s pietryčių vėjas, vėliau jis pakeis kryptį į pietvakarių, vakarų, kiek susilpnės ir pasieks 6–11 m/s. Rytoj vėjas sustiprės iki 10–15 m/s.

„Oro temperatūra šiandien pakils iki 16–19 laipsnių šilumos. Naktį turėtų būti 8–11, o rytoj tik 12–14 laipsnių aukščiau nulio“, – pasakojo L.Pakštys.

Kitą savaitę numatomi nepastoviai debesuoti orai. Antradienį ir trečiadienį prognozuojami trumpi lietūs su perkūnija. Pietryčių ir pietų vėjas pirmoje savaitės pusėje pasieks 7–12 m/s greitį. Antroje savaitės dalyje jis pasisuks šiaurės vakarų ir šiaurės kryptimi ir pūs 5–10 m/s greičiu. Tiesa, antradienį ir trečiadienį gūsiai gali sustiprėti ir iki 15–18 m/s.

Pirmoje kitos savaitės pusėje dienomis oro temperatūra sieks 20–23, o vietomis – iki 26–28 laipsnių šilumos. Vėliau kiek atvės. Artėjant savaitgaliui, pajūryje laukiama 16–19 laipsnių šiluma. Naktimis turėtų sušilti iki 12–15 laipsnių aukščiau nulio.

„Po truputį į pajūrį žengia vasara“, – konstatavo L.Pakštys.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėšiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių