Į mokyklą – šlapiomis kojomis

Prasidėję mokslo metai kai kuriems gyventojams sukėlė nerimą. Tėvai būgštauja, kad vaikams į mokyklą netrukus vėl teks bristi per purvą.

Iš "Aitvaro" gimnazijos ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklos iki prekybos centro "Akropolis" veda sutrupėjęs pėsčiųjų takas. Palijus, gyventojų teigimu, jis paskęsta balose ir purve. Miestiečiai tikina, kad šalia yra tvenkinys, o jo vanduo, prasidėjus darganai, pakyla.

Trijų vaikų mama Svetlana baiminasi, kad situacija rudenį vėl pablogės.

"Šis takelis visų pamirštas jau daug metų, matyt, dar nuo sovietinių laikų netvarkytas. Prasidėjo mokslo metai, vaikai juo vaikšto į mokyklą. Tik palis ir vėl bus tas pats – grįš permirkusiomis kojomis, išsimaknoję batus purve. O judėjimas čia tikrai intensyvus", – nuogąstavo klaipėdietė.

Pasak pašnekovės, apeiti keliuką, norint patekti į mokyklą, užtrunka. Patys gyventojai mėgino takelį "lopyti", tačiau, moters žodžiais, tai nėra išeitis.

Uostamiesčio savivaldybė pasiryžusi atnaujinti miesto dalies kvartalą nuo Kauno iki Bangų gatvės. Tam net parengtas tikslinis projektas. Minėtas pėsčiųjų takas taip pat neturėtų būti pamirštas.

"Ateityje bus kompleksiškai tvarkoma daug jautrių vietų: atnaujinsime kiemus tarp gyvenamųjų namų, aikštę prie buvusio "Vaidilos" kino teatro, šaligatvius. Veikiausiai ir šį takelį. Atskirai investuoti pinigus į jį neapsimoka. Tai nėra pigus malonumas. Žinoma, jei ne projektas, svarstytume šią galimybę", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tiesa, tai padaryti planuojama iki 2020-ųjų. Iki tol pašnekovas siūlė rinktis kitą maršrutą ir pridūrė, kad tai – ne vienintelis takelis, kuriuo galima eiti.

"Jeigu galima vaikščioti kitais takais, taip reikia ir daryti. Ateityje sudėsime trinkeles ir atnaujinsime visą sovietinį paveldą. Tuomet klaipėdiečiams bus labai gražu gyventi. Siūlyčiau pagalvoti, kad sutvarkius aplinką namai atrodys ne taip gražiai. Tad raginčiau renovuoti daugiabučius. O aplinką, kiemus ir takelius sutvarkysime iš europinių pinigų", – apie alternatyvas kalbėjo L.Dūda.


Šiame straipsnyje: takelistakasaitvaro gimnazija

NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
Is tikruju, kai kurie nori viska greit, brangiai ir dabar, gal atsiminkim, kad ir Amerika ne per 20 m. pasistate... Juk biudzetas yra koks yra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių