Į daugiabučio kiemą – tik su valtimi?

Pietinės miesto dalies gyventojai sunerimę – įsivyravus teigiamai lauko temperatūrai kiemuose galima irstytis valtimis. Plūstantis vanduo užtvėrė kelią pėstiesiems.

Kai tik temperatūra pakyla aukščiau nulio, klaipėdiečiai griebiasi už galvų. Laukininkų g. 29-ojo namo gyventojai nuotraukose užfiksavo, kai dėl gatvėse besisunkiančio vandens skęsta jų kiemai.

Vienas miestietis net juokavo, esą čia veikiausiai pasiteisintų kursuojančių gondolų verslas.

"Vos atšyla orai ir prasideda "smagumai". Nei eiti, nei važiuoti. Vienintelė išeitis – valtis, kitaip likti sausam nepavyks. Nė šiukšlių negalime išmesti, konteineriai irgi apsemti. Kai pašąla, padėtis normalizuojasi, tačiau dabar su baime laukiame kito staigaus atlydžio", – apmaudą liejo vyras.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda šios situacijos nedramatizavo.

Pašnekovo žodžiais, lietaus ir sniego nuotekos gali kimštis dėl įvairių priežasčių.

"Matyt, reikia išvalyti vandens surinkimo groteles. Ši informacija bus perduota bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojams, kurie atvažiuos nurodytu adresu ir patikrins visus vandens paėmimo šulinius. Gal kuris nors iš jų užledėjo, vanduo paprasčiausiai negali nutekėti į vamzdyną, tai ir atsitinka tokie nemalonūs dalykai. Tokia jau ta gamta. Gal patys žmonės bestatydami automobilius užkimšo lietaus surinkimo šulinį? Kol susigeria į gruntą, praeina daug laiko", – svarstė Miesto ūkio departamento direktorius.

Anot jo, žmonėms tvarkytis su vandens pertekliumi padeda specialios tarnybos.

"Čia tas pats, kaip vonioje: jei laikysi ją užkimštą, tai visas vanduo ir liks vonioje. Jei pakelsi kamštį, ištekės. Natūralu. Reikia mažiau stebėtis ir visais vandens klausimais, taip pat ir kanalizacijų, skambinti bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovams. Jie vieninteliai kompetentingi šuo klausimu ir gali šią bėdą išspręsti. Taip pat yra speciali avarinė tarnyba, kuri tuo užsiima ir gyventojų likimo valiai tikrai nepaliks", – informavo L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nakhuja

nakhuja portretas
pastoviai kisat Klaipedos poblemas i Kauno diena,ka klaipedski savo laikrascio neturi?atvirai man pohuju-gali anuos vopse nuplaut,,,

Jack

Jack portretas
Kažkaip dzin dzilin buvę nebuvę tų balų. Svarbiausia, kad pagrindiniais šaligatviais būtų įmanoma eiti, nes dabar pavyzdžiui tiek Minijos gatvės šaligatviais, tiek ir Alksnynės yra taip, kad geriausia būtų su pačiūžom slisti.

Yra

Yra portretas
ir daugiau tokių vietų. Pavyzdžiui, įvažiuojant į Šiaulių gatvės 3 namo kiemą. Debreceno valdos NEKONTRUOLIUOJA valytojų! Ar bent kas ateina pažiūrėti, kaip ten NIEKO NEDARO (NESIRODO) kiemo "valytojai??????????????
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių