Į butus sugrįžta karštas vanduo

Šiaurinėje miesto dalyje gana sėkmingai baigėsi šilumos trasų patikrinimas padidintu slėgiu. Rimtų gedimų nenustatyta. Į butus jau grįžta karštas vanduo. Ilgiau be jo gali tekti verstis senamiesčio gyventojams.

Investicijos atneša naudos

Įmonės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris vakar po pietų tvirtino, kad šilumos tiekimas atnaujintas didelei daliai šiaurinės miesto dalies vartotojų.

Karštas vanduo daugumą butų turėtų pasiekti iki vakaro. Tačiau tai priklauso ne tik nuo įmonės "Klaipėdos energija" specialistų, bet ir nuo šildymo ir karšto vandens prižiūrėtojų. Jie turi nuimti akles ir paruošti šildymo įrenginius darbui.

Pasak A.Smagurio, hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto dalyje praėjo gana sėkmingai. Didelių defektų nenustatyta.

"Kuo toliau, tuo geriau. Kasmetinės investicijos į šilumos trasų atnaujinimą duoda rezultatų. Žinoma, dar yra ir senų tinklų, kurių būklė prasta, tad defektų rasta. Tačiau jie nebaisūs, nes remontuojant nereikės atjungti nė vieno vartotojo", – pridūrė vadovas.

Galės remontuoti iki rudens

Vienas nutekėjimas pastebėtas Mokyklos gatvėje, prie buvusio Trinyčių fabriko teritorijos. Tačiau ten nėra nė vieno vartotojo.

Kitas nutekėjimas aptiktas S.Šimkaus gatvėje. Dėl jo šiluma nebus tiekiama vienam pastatui, tačiau jame karštas vanduo ruošiamas autonomiškai, tad šalinti defektą niekam nekeliant rūpesčių bus galima iki rudens.

Panaši situacija yra ir vadinamojo aklųjų kombinato teritorijoje. Čia matomas nutekėjimas, bet pastatams centralizuotai tiekiamas tik šildymas. Karštą vandenį jie ruošiasi patys.

"Gali būti, kad nutekėjimai ir nėra susiję su tinklų defektais. Būna, kad prižiūrėtojai palieka atidarytus drenažinius ventilius, kad patikrinimų metu nesprogtų sistema. Užpildžius sistemą, nutekėjimai dingsta", – vakar tvirtino vadovas.

Pasak A.Smagurio, mieste pastebėta ir daugiau smulkių nutekėjimų. Tačiau, panašu, kad tai – ne tinklų defektai, o minimalios techninės problemos.

Skuba užbaigti remontą

Nors hidrauliniai bandymai praėjo gana sėkmingai, daliai senamiesčio gyventojų be karšto vandens gali tekti verstis ilgiau. Tai susiję ne su trasų patikrinimu, o su nepabaigtais tinklų rekonstrukcijos darbais M.Mažvydo alėjoje.

"Rudenį anksčiau startavo šildymo sezonas. Pritrūkome savaitės, kad finišuotume. Nespėjome sutvarkyti vienos kameros prie Klaipėdos vaikų ligoninės", – pasakojo vadovas.

A.Smagurio teigimu, užvakar ryte, tik pasibaigus patiems hidrauliniams bandymams, rangovai kibo į darbus. Pagal susitarimą remontas M.Mažvydo alėjoje turėtų būti baigtas iki penktadienio vakaro. Darbai užsitęsti savaitgalį gali, jei iškils techninių problemų.

"Tikimės, kad rytoj darbai bus tikrai baigti. Tada naktį iš penktadienio į šeštadienį užpildysime sistemą ir vartotojai džiaugsis karštu vandeniu", – vakar tvirtino vadovas.

Dėl remonto darbų M.Mažvydo alėjoje be karšto vandens liktų nemažai namų, didelė dalis senamiesčio: dalis Danės, Liepų,Vilties gatvių gyventojų, Klaipėdos vaikų, Respublikinė, Slaugos ligoninės.

Hidrauliniai bandymai laukia ir pietinės miesto dalies. Čia jie bus atliekami nuo birželio 13 iki 19 d. A.Smaguris nesiryžo spėlioti, kaip trasų patikrinimus seksis atlikti šioje miesto dalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vygantas

vygantas portretas
kada.bus.pajunktas.sildimas.klaipedoj

Tomas

Tomas portretas
Tai kad sausio 15-osios kiemas visas israustas. Karsto vandens kol kas nera. Tik nezinau ar del tu vykdomu darbu ar del musu penkto auksto miegancios kaimynes per kuria pastoviai turim po tokiu atjungimu but be vandens ilgiau nei reikia...

Asta

Asta portretas
Jau vakar per pietus turėjom šilto vandens
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių