Į Baltiją panėrė maždaug šimtas sveikuolių

Tradicinėse sveikuolių maudynėse Palangoje šeštadienį į Baltijos bangas paniro apie šimtas „ruonių“. Sveikuolių šventės pajūryje vyksta nuo 1987-ųjų.

Oro temperatūra Palangoje šeštadienį apie 15 val. buvo 3 laipsniai šilumos, tokia pat ir vandens temperatūra Baltijos jūroje. Sveikuolių manymu, tai – labai „švelnios“ sąlygos maudynėms. Prieš keletą metų šios šventės dalyviams teko įveikti aštrių ledų ruožą, kol įbrido į jūros vandenį, šiemet viskas tarsi vasarą, tik kiek vėsiau, juokavo ruoniai.

Pirmosios maudynės žiemą Palangoje surengtos 1987 m. Tada jūroje išsimaudė 15 dalyvių, žiūrovų buvo apie 200.

1994 m. vasario 19 d. Lietuvos rekordų agentūra “Factum” užregistravo pirmąją grūdinimosi šventę, kur spaudžiant septyniems laipsniams šalčio, 1680 vyrų, moterų ir vaikų “pralaužė” Baltijos jūros ledus ir pasinėrė į vandenį. O juos stebėjo apie dešimt tūkstančių smalsuolių.

Šių metų maudynių dalyvis garbaus amžiaus klaipėdietis Vladimiras teigė, kad žiemą jūroje maudosi jau 31-erius metus. Esą jis peršalimo ligomis paskutinį kartą sirgo dar praeitame amžiuje.

„Vieni renkasi tabletes, kiti sveikatą stiprina tokiais būdais kaip aš. Manau, kad pasirinkau teisingai. Maudytis jūroje žiemą – didelis malonumas“, – teigė „ruonis“.

Šeštadienį į jūrą Palangoje panėrė apie šimtas sveikuolių, maždaug tūkstantis žiūrovų juos stebėjo nuo tilto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
Gal persalimo ligomis ir neserga,bet su sanariais turi bedu tikrai. Pazistu dvi moteris,kurios maudydavosi apskritus metus. Dabar jau to nedaro,nes labai skauda sanarius. Kaip ten bebutu,zmogus ne ruonis.

Baisu

Baisu portretas
B8simi ligoniai, o ne sveikuoliai

ku-kuška

ku-kuška portretas
kada baigs mulkinti žmones tas kepeninis , aš žadu bilinėtis už svekatos sužalojimą
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių