Į atsargą išlydėtas A. Strumyla

  • Teksto dydis:

Tarnybą Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate baigė pirmasis Lietuvos policijos atstovas spaudai, ilgametis Komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Albinas Strumyla.

Komisaras A.Strumyla ištarnavo policijoje bemaž 21 metus. Jis nė karto nepakeitė tarnybos padalinio, buvo ir liko, anot Vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo, Klaipėdos policijos veidu.

"Nuo pat vaikystės svajojau dirbti teisėtvarkos sistemoje. Tačiau sovietiniais laikais dėl blogo regėjimo į tokią tarnybą nepriimdavo, todėl teko pasirinkti pedagogo profesiją. Tačiau, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, sušvelnėjo reikalavimai, be to, sužinojau, kad Klaipėdos policijai reikalingas atstovas spaudai. Ilgai negalvodamas pasiūliau savo paslaugas ir buvau priimtas į statutinę valstybės tarnybą", – dalijosi prisiminimais komisaras.

Su A.Strumylos patarimais radijo imtuvuose ir televizorių ekranuose užaugo visa klaipėdiečių karta. Jis komentavo mieste, o vėliau – ir visoje Klaipėdos apskrityje įvykdytus nusikaltimus, įvairiausius nelaimingus įvykius. Jis visada stengėsi apsaugoti, neįkyriai pamokyti klausytojus, skaitytojus ar žiūrovus, kad šie išvengtų panašių į jau įvykusias nelaimių.

Išleisdama A.Strumylą į atsargą, Vyriausiojo policijos komisariato vadovybė dėkojo jam už nuoširdumą, už didžiulį indėlį didinant visuomenės pasitikėjimą Klaipėdos pareigūnais ir aukštą dabartinį lygį.

A.Strumyla, dirbęs policijoje tokį atsakingą darbą, sakė pradžioje nesitikėjęs ištarnauti iki laiko, suteiksiančio galimybę išeiti į atsargą. Jis minėjo ir šiokią tokią nuolatinės savikontrolės naštą, kuriai "pasmerkė" jo viešiausia policijoje pareigybė.

Atsisveikinant atstovui spaudai įteikta vardinė dovana, knyga "Klaipėdos apskrities policija". Per visą tarnybos laiką komisaras taip pat daug kartų paskatintas padėkomis, vardinėmis dovanomis, policijos pasižymėjimo ženklais. Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyrius buvo paskelbęs A.Strumylą geriausiu atstovu spaudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba

pagarba  portretas
Gerbiamas Albina Strumyla buvos išsilavinęs, raštingas Žmogus. Tokie policijoje tikra retenybė. Jis buvo tikras savo srities specialistas. Labai trūks jo kalbos kultūros, dabartinė specialistė labai pralaimi... Tikiu, kad dar darbuositės, tokių žmonių, laisvai valdančių taisyklingą žodį, mintį labai trūksta.

Geras Ponas

Geras Ponas portretas
Sveikinu:) Aciu uz darba.

Agne

Agne  portretas
Saunuolis :) O visi negatyvai, pavydekite ir toliau :)
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių