Į anglų kalbos egzaminą klaipėdiečiai nevėlavo

Šeštadienį anglų kalbos egzaminas Klaipėdoje vyko sklandžiai – abiturientai į jį nevėlavo, jokių nemalonių incidentų, dėl ko būtų reikėję pašalinti egazamino dalyvius, nepasitaikė.

Klaipėdoje anglų kalbos egzaminą laikė 1331 abiturientas. Jį pasirinko du trečdaliai mokyklą baigiančių moksleivių.

Keliolika užsirašiusių laikyti anglų kalbos egzaminą neatvyko, nes jie jau buvo išlaikę tarptautinį egzaminą, dar keli abiturientai egzamino laikymą atidėjo dėl pateisinamų priežasčių.

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, anglų kalbos egzaminas tarp uostamiesčio abiturientų – vienas populiariausių.

Pats masiškiausias egzaminas esą yra lietuvių kalbos, po to – anglų kalbos, dar nemažai moksleivių renkasi matematikos žinių patikrinimą.

„Džiugu, kad šiemet nebuvo vėluojančių į anglų kalbos egzaminą, nes tokie moksleiviai į egzaminą yra įleidžiami tik po pusvalandžio – klausymo užduoties dalies. Dėl to nukenčia jų rezultatas. Bet šiemet pavėlavusiųjų nebuvo. Į vokiečių kalbos egzaminą vėlavo vienas abiturientas. Šiemet keli abiturientai laikė ir prancūzų kalbos egzaminą, praeitais metais šio egzamino nepasirinko nė vienas klaipėdietis“, – teigė L.Prižgintienė.

Anglų kalbos egzaminą paprastai išlaiko visi moksleiviai, klaipėdiečių rezultatai – vieni geriausių.

Abiturientų brandos egzaminų sesija jau įsibėgėjo, dabar kiekvieną šeštadienį iki birželio vidurio vyks abitūros egzaminai. Birželio 2-ąją vyks vienas svarbiausių – lietuvių kalbos egzaminas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmas pakomentaves

Pirmas pakomentaves portretas
o vikniečiai ar kaniečiai tikriausiai vėlavo a ne?Antraštė duoda straipsniui labai 'solidžios informacijos'.Pirmyn !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių