H. Žalandauskas – kapitonas iš didžiosios raidės

Klaipėdietis jūrų kapitonas Henrikas Žalandauskas – antrasis kandidatas į Metų jūrininko titulą. Kelto "Athena Seaways" vadas kolegų ypač gerbiamas už jo patirtį. Jis jau ne vienus metus pretenduoja gauti geriausio metų jūrininko vardą.

Jūra užkrėtė dėdė

H.Žalandauskas kilęs iš Šiaulių. Patyręs jūrininkas ne kartą teigė, jog jūrinės profesijos pasirinkimui įtakos turėjo jo dėdė, kuris dirbo žvejybiniuose laivuose vyriausiuoju mechaniku. Jis esą jūra Henriką užkrėtė nuo vaikystės.

H.Žalandausko jūrinė karjera siekia 36 metus, nuo tada, kai 1980-aisiais pabaigė studijas Leningrado admirolo S.Makarovo aukštojoje jūreivystės mokykloje.

Po mokslų kapitonas grįžo į Lietuvą ir ėmė dirbti bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" linijiniuose laivuose.

H.Žalandauskas pagarsėjo užpernai, kai sudėtingomis sąlygomis sėkmingai organizavo danų žvejybinio laivo įgulos gelbėjimo operaciją.

Kapitonas pripažino, kad nutikimų jūroje pasitaiko pačių įvairiausių, taip pat ir sudėtingų atvejų. H.Žalandauskas šiuo metu vadovauja kompanijos "DFDS Seaways" keltui.

Patikimas profesionalas

Kompanijos "DFDS Seaways" vadovai ne kartą pabrėžė, jog kapitonas H.Žalandauskas yra šios profesijos etalonas. Būtent jam dažniausiai tenka stoti prie naujai įgyto laivo šturvalo. Šiuo metu H.Žalandauskas – kelto "Athena Seaways", plaukiojančio maršrutu Klaipėda–Kylis–Klaipėda, kapitonas.

"H.Žalandauskas – profesionalus, kompetentingas ir išprusęs kapitonas, tai daro įspūdį. Jis mėgsta bendrauti su kolegomis ir nevengia dalytis įgūdžiais bei įgytomis žiniomis", – teigė bendrovės "DFDS Seaways" rinkodaros ir pardavimo keleiviams vadovas Vaidas Klumbys.

Kapitoną kolegos labai vertina, tad kone kasmet jį vis siūlo į geriausių jūrininkų sąrašą. "DFDS Seaways" atstovai nė neabejoja, kad H.Žalandauskas vertas šio titulo.

Iškilmėse vėl nedalyvaus

H.Žalandauskas ceremonijoje dalyvauti negalės, nes išplaukia į reisą. Panaši situacija buvo ir 2014-aisiais, kai jis irgi buvo patekęs į geriausių jūrininkų trejetuką.

Tada jam atstovavo jo sūnus Romas, kuris taip pat yra jūrininkas. Šiais metais H.Žalandausko atstovas veikiausiai bus jo partneris, to paties laivo kapitonas Pavelas Morozovas.

"Toks jau mūsų darbas. Prie to esame pripratę. Per Metų jūrininko iškilmes būsiu Kylio uoste, linkiu visiems labai gražios šventės", – palinkėjo kelto "Athena Seaways" vadas.

Rytojaus dienraščio "Klaipėda" numeryje bus aprašytas trečiasis pretendentas į Metų jūrininkus. Šių metų geriausio jūrininko paskelbimas ir sveikinimo ceremonija vyks liepos 29 d., penktadienį, 19 val., kai iškilmingų Jūros šventės eitynių dalyviai atžygiuos į Kruizinių laivų terminalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ESMĖ

ESMĖ portretas
Snarglių komentarai. Tik pagarba tokiam žmogui.

Andrius

Andrius portretas
Atstovaus nes tėvas dirba.

Andrius

Andrius portretas
Atstovaus nes tėvas dirba.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių