Gyvūnų mylėtojai rinkosi tradicinėje šventėje

  • Teksto dydis:

Gyvūnų mylėtojai iš visos Lietuvos savaitgalį skubėjo į Gargždus – čia jau septintą kartą buvo minima Pasaulinė gyvūnų diena. Tai šventė, į kurią bendraminčiai susirenka kartu su savo augintiniais. Šiemet buvo galima sutikti įvairių veislių šunis, kates, ežį, jūrų kiaulytę, voveres skraiduoles, šešką, žuvytes ir net prijaukintus balandžius.

Tradiciškai buvo renkami madingiausi, į šeimininkus panašiausi ir talentingiausi augintiniai. Madingiausiais šiemet išrinkti kurtai, į šventę atvyko pasipuošę elegantiškais paltukais ir skrybėlaitėmis. Panašumo konkursą be konkurencijos laimėjo Jaunius su savo katinu Arčiu, abu jie buvo pasipuošę Gargždų futbolo komandos „Banga“ apranga.

„Gyvūnas į kiekvieno žmogaus gyvenimą atneša labai daug džiaugsmo, bet tuo pačiu ir didelę atsakomybę. Tokių renginių metu mes turime galimybę atsakyti į įvairius su gyvūnų priežiūra susijusius klausimus, kurių žmonės paprastai nedrįsta užduoti arba nežino, kam. Aktualiausi klausimai susiję su gyvūnų mityba ir dresūra“, – sakė šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.

Šventėje dalyvavo gyvūnus mylinti bendruomenė: veisėjai, veterinarai, mitybos specialistai, dresuotojai, stilistai, prieglaudų atstovai ir kinologai. Taip pat buvo galima susipažinti ir su terapiniais šunimis. Šie keturkojai pagalbininkai kartu su psichologais padeda vaikams, kurie patyrė psichologinį ar fizinį smurtą, įgyti pasitikėjimo bei atrasti motyvacijos gyventi kitaip.

Visi renginio svečiai galėjo prisijungti prie iniciatyvų, skatinančių padėti beglobiais gyvūnais besirūpinančioms prieglaudoms. Bendrovės „Mars Lietuva“ darbuotojais prieglaudos gyvūnams sukalė 21 būdą, jas nudažyti buvo kviečiami renginio dalyviai. Veterinarai, kurie mielai konsultavo gyvūnų savininkus bei atliko įvairias su jų sveikata ir grožiu susijusias procedūras, visas paaukotas lėšas taip pat skyrė prieglaudoms.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Būtinai reikia skiepų kotėms ir siusikams !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių