Gyventojų patogumui – gatvės rekonstrukcija

Debreceno gatvėje, šalia Bendruomenės namų, netrukus atsivers naujas vaizdas. Numatoma sutvarkyti aplinką, nutiesti gatvės ruožą.

Jau kurį laiką Debreceno g. 42, 44, 46 daugiabučių namų gyventojams nepatogumų kėlė intensyvus automobilių judėjimas kiemuose.

Norėdami patekti į šalia daugiabučių įsikūrusius Bendruomenės namus, vairuotojai automobiliais nuolat kirsdavo kiemų teritoriją, taip drumsdami gyventojų ramybę.

Šio ruožo rekonstrukcijos projektas buvo parengtas jau prieš kurį laiką, tačiau, iškilus nesutarimų su projektuotojais, darbai užstrigo.

Šią savaitę Klaipėdos savivaldybėje vyko viešas šio projekto pristatymas. Jo metu daugiabučių namų gyventojai išsakė savo nuogąstavimus ir teikė pasiūlymus.

"Pagrindinis projekto tikslas – automobilių srautą nukreipti kita linkme. Problemą kelianti įvaža bus uždaryta. Numatoma sujungti Debreceno gatvę su Bendruomenės namų teritorija, aplenkiant minėtą kiemą. Šioje teritorijoje atsiras galimybė įrengti papildomą automobilių stovėjimo aikštelę, kuria galės naudotis ir vietos gyventojai", – kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Klaipėdiečiai nuogąstavo dėl aplink augančių medžių likimo, mat projekte numatyta pašalinti 52 lapuočius.

O.Mariničius tikino, kad gamtai žalos padaryta nebus, mat vietoj senų medžių bus pasodinti 54 medeliai.

Kai kurie daugiabučių gyventojai baiminosi, jog, atsiradus naujai automobilių stovėjimo aikštelei ir nutiesus 80 m gatvės ruožą, ramybę drums greičio mėgėjai.

"Norime, kad gyventojai jaustųsi saugūs, tad šioje teritorijoje bus galima įrengti greičio ribojimo kalnelius", – teigė O.Mariničius.

Teritorijoje taip pat numatoma įrengti suoliukus, apšvietimą, segmentinę tvorą.

Projektą planuojama vykdyti keliais etapais. Šiais metais numatytiems darbams skirta apie 180 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

44

44 portretas
Anonimas, kai tau po langais iš abiejų pusių mašinos burzgia ir dar tvora stovėtų prie pat lango , lango praverti neįmanoma pilna dūmų ir dulkių , būtų įdomu kaip tada kalbetum?

Anonimas

Anonimas portretas
To 44 nori žalumos, važiuoji į kaimą gyventi. Miestas turi būt patogus gyventi . Automobiliams statyti turi būti vietos ir mieste .

44

44 portretas
Mieste ir tai nėra žalumos, nėra kur išeiti pasivaikščioti, pilna prikimšta mašinų ir dabar vietoj parkelio asfalto danga... Kur logika? Kur vaikams susiburti? Namas lieka autostradoje, Ačiū valdžiai už ,,geresnį'' gyvenimą.... Jei Klaipėdos meras turi žmogiškumo stipriai turėtų atkreipti dėmesį į tai ir per sekantį susiburimą dalyvauti susitikime ir kartu ieškoti su gyventojais bendro kompromiso...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių