Gyventojams užkliuvo neiškirsti medžiai

Vieno daugiabučio namo gyventojai sunerimo, kodėl jų kieme buvo išpjauti ne visi specialiai pažymėti medžiai. Klaipėdiečiai svarstė, ar darbininkai nepamiršo šių senų plačiašakių.

Pasak gyventojų, visai neseniai Malūnininkų gatvės 1-ojo namo kieme buvo šalinami medžiai. Dauguma daugiabučio namo bendruomenės narių džiaugėsi, kad nebeliks senų, pavojų keliančių plačiašakių.

Gyventojai pasakojo, kad darbininkai baigė darbus ir išvažiavo, tačiau keli pažymėti medžiai liko nepašalinti.

„Gal neapsižiūrėjo ir paliko? Medžius žymėję specialistai mus užtikrino, kad bus iškirsti visi. Darbas pusiau padarytas“, – tvirtino viena gyventoja.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė užtikrino, kad pažymėtų medžių minėtame kieme niekas nepamiršo. Jie bus pašalinti.

„Problema labai paprasta. Kai dirbome šiame kieme, neturėjome kur išsinuomoti aukštesnio bokštelio. Dirbome su 18 m aukščio, o reikėjo 21. Su turimu nepasiekėme kai kurių medžių viršaus“, – komentavo vyriausioji specialistė.

J.Rimkienė teigė, kad reikiamo aukščio bokštelis jau rastas. Darbininkai, užbaigę darbus kitoje vietoje, grįš į Malūnininkų gatvės kiemą ir pašalins likusius pažymėtus medžius.

Šioje teritorijoje želdiniai tvarkomi Klaipėdos daugiabučių namų kiemų infrastruktūros gerinimo programos lėšomis. Į ją sukrito savivaldybės sutaupyti pinigai iš kiemų valymo.

Šiemet 100 tūkst. eurų iš minėtos programos nuspręsta išleisti želdinių prie daugiabučių namų tvarkymui. Toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į gyventojų prašymus.

Medžiai, krūmai aklai nėra šalinami. Pirmiausia juos įvertina speciali komisija ir nusprendžia, ar tikrai reikia imtis tokių darbų.

Tvarkant želdinius, iš karto atsižvelgiama į projektus, kuriuos numatoma įgyvendinti kieme. Pašalinami medžiai ir krūmai, kurie gali trukdyti darbams.

Sportininkų gyvenamajame rajone šalinami ir tie želdiniai, kurie trukdytų įrengti apšvietimą. Iki metų pabaigos jis turėtų atsirasti 17-oje šioje miesto dalyje esančių teritorijų.

„Kiemai šiame rajone tikrai pagražės. Daug metų jie nebuvo tvarkomi“, – pabrėžė J.Rimkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Debreceno g didziulis miskas, pilna varnu, neimanoma langa atidaryt, viskas apsikta, parkas baisus, soleliu nera, o kurie liko, tai ir sulauzyti ir apsikti, o cia tiek mamu su vezimeliai vaiksto, nejaugi taip sunku pagaliau cia tvarka padaryt?

neapsirikote ?

neapsirikote ?  portretas
100 tūkstančių eurų nuspręsta išleisti ŽELDINIŲ TVARKYMUI ? Tai kiek kainuoja medžio IŠKIRTIMAS ? Svarbesnių darbų daugiabučių kiemuose nėra ? Nesuprantu tų savivaldybės klerkų kurie nuolat aimanuoja dėl pinigų trūkumo :) Pasirodo pinigų yra tiek , kad net nesugalvoja kur juos panaudoti .

Tratata

Tratata portretas
Kada ispjausit tuopas? Pavasari vel dusim.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių