Gyventojai nepatenkinti kiemų tvarkymu

Kai kuriems klaipėdiečiams akis bado netvarka prie daugiabučių gyvenamųjų namų. Neapsikentę žmonės šią problemą sprendė su Klaipėdos savivaldybe.

Vitės kvartalo bendruomenės nariai trečiadienį susitiko su savivaldybės atstovais. Pasitarimo metu gyventojai teigė esantys nepatenkinti tuo, kaip tvarkoma aplinka.

Esą šiukšlių konteineriai dažnai stovi perpildyti, rudenį mėtosi krūvos lapų, darkydami ne tik kvartalo, bet ir viso miesto vaizdą.

Susitikti su Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Aleksandru Michailovu atskubėjo devyni aktyviausi minėtos bendruomenės atstovai. Tarp jų – ir Vitės kvartalo seniūnaitis Ruslanas Schneiderat.

"Žmonės jaudinasi dėl tvarkos, konkrečiai gatvių ir šaligatvių valymo, besimėtančių atliekų prie šiukšlių konteinerių. Todėl prašo mūsų pagalbos. Įspėsime Viešosios tvarkos skyriaus kontrolierius, Miesto ūkio departamento darbuotojus, kad šie stebėtų situaciją. Apsikeitėme telefono numeriais su gyventojais, kad sklandžiau vyktų bendravimas", – sakė su "Vitės" bendruomenės nariais bendravęs A. Michailovas.

Miesto tarybos sprendimas, jog gyventojai patys turi rūpintis tvarka daugiabučių namų kiemuose, įsigaliojo prieš porą metų.

Šiuo metu beveik visų teritorijų priežiūra patikėta specializuotoms įmonėms. Likusių namų gyventojai pasiryžo švarą kiemuose užtikrinti patys.

Nuo tada vis atsiranda nepatenkintųjų tvarka – pretenzijos dažniausiai reiškiamos namų administratoriams.

"Vitės kvartale, ypač netoli Sportininkų mikrorajono yra žvyruotų mažų gatvelių, kurių valymu skundžiasi žmonės. Užkliūna ir viešosios erdvės, pavyzdžiui teritorija netoli geležinkelio. Išklausėme visas puses ir kiekviena jų žadėjo imtis tam tikrų priemonių", – kalbėjo pašnekovas.

Nutarta, kad į tvarkos "reikalaujančius" kiemus dažniau užsuks miesto tvarkdariai.

Kitą savaitę planuojamas dar vienas susitikimas su "Vitės valdų" atstovais, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais.

Savivaldybės administracijos direktorius pavaduotojas A. Michailovas neretai sulaukia gyventojų vizitų panašiomis temomis. "Kuo daugiau kalbiesi, tuo aiškiau darosi, kur ir kas yra blogai", – šyptelėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
kažkaip įdomu nuo Žardės prekybos centro einant link Bigo.Kuo arčiau tuo įkvėpimo tvarkymui mažiau ,arba nuo vaikų darželio einant link Smiltelės gatvės ir išsikvėpia jėgos Reikaviko gatvėje. Visais metų laikais. Stiprybės Jums

Sigitai

Sigitai portretas
Gal ką nors rišliau būtumėte parašiusi. Taip nieko ir nesupratau, apie ką čia papostringauta.

Nul'ė

Nul'ė portretas
Nepykit klaipėdiečiai. Kiemus savivaldybė nors kartais tvarko. Štai Telšiuose nuo seno kiemus tvarkosi patys gyventojai, o biurokratai tik nori reguliuoti mašinų statymą tuose kiemuose :).
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių