Gyventojai kyla prieš naują mokyklą

Planai statyti naują mokyklą greta Žolynų kvartalo, o šiuo metu Tauralaukio gyvenvietėje esantį progimnazijos pastatą rekonstruoti ir paversti darželiu piktina kai kurias šios miesto dalies gyventojų bendruomenes. Norima, jog miestas atsisakytų šių sumanymų ir ieškotų naujo sprendimo.

Išklausė gyventojų nuomonę

Tauralaukio ir kai kurios kitos aplinkinės gyventojų bendruomenės stoja piestu prieš miesto valdžios planus statyti naują mokyklą šalia Žolynų kvartalo ir šiuo metu veikiančią Tauralaukio progimnaziją paversti darželiu. Gyventojai norėtų, kad progimnazija liktų ten, kur ji yra dabar.

Taip pat tvirtinama, kad prieš pritariant tokiems pokyčiams nebuvo išgirstas Tauralaukio bei kitų šios miesto dalies gyventojų bendruomenių balsas.

Vakar būrys kelių bendruomenių atstovų, nešini nepritarimą išreiškiančius plakatus, susitiko su uostamiesčio Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariais.

Kad šio klausimo svarstymas bus itin audringas, paaiškėjo dar komiteto posėdžio pradžioje, kai buvo pasiūlyta nesiimti skubių sprendimų ir klausimą svarstyti po Seimo rinkimų.

Vis dėlto politikai sutarė išklausyti susirinkusių klaipėdiečių nuomonių.

Reiškė nepritarimą

Posėdyje dalyvavę bendruomenių atstovai, kaip minėta, akcentavo nepritarimą naujos mokyklos statyboms ir Tauralaukio progimnazijos virsmui darželiu.

Susirinkę gyventojai teigė, jog šiuos pokyčius pasiūliusi speciali darbo grupė, numatydama Tauralaukio gyvenvietės gyventojų skaičių, rėmėsi tikrovės neatitinkančiais duomenimis. Be to, tvirtinta, kad buvo nuvertinta šio kvartalo plėtra, nors ji esą akivaizdi – čia vis kyla nauji namai.

Komiteto pirmininkas Arvydas Cesiulis pripažino, kad vertinti šį faktą bus galima tik gavus naujausius duomenis apie gyventojų skaičių šiame rajone.

Klaipėdiečius taip pat stebino ir numatoma naujos mokyklos atsiradimo kaina. Jie svarstė, jog už 6 mln. eurų veikiausiai pavyktų ir dvi ugdymo įstaigas pastatyti.

Posėdžio metu taip pat teigta, kad sklype, kuriame turėtų išdygti nauja mokykla, ši netilps ir sporto aikštyną gali tekti rengti kiek toliau, tad vaikams jis bus pasiekiamas tik perėjus gatvę. Todėl esą mokiniams čia bus dar ir nesaugu.

Dauguma pasisakiusių gyventojų ragino politikus atsisakyti planų Tauralaukio progimnaziją paversti darželiu.

Pradėtos procedūros

Kai kurie komiteto nariai stebėjosi, kodėl gyventojai tik dabar prabilo apie jų netenkinančius politikų jau patvirtintus pokyčius.

Komiteto pirmininko pavaduotoja Lina Skrupskelienė prisiminė, kad tarybos posėdžio metu, kai buvo pritarta naujos mokyklos statybai, pasisakę gyventojai neprieštaravo siūlomiems planams, o tik pageidavo dalyvauti planuojant procesus.

Tiesa, pastebėta, kad tąkart pasisakė Žolyno kvartalo gyventojai, kurie ir dabar palaiko naujos mokyklos kvartalo pašonėje atsiradimą.

Politikai taip pat konstatavo, kad planuojant tokius projektus būtina atsižvelgti ir įvertinti visos šiaurinės miesto dalies vaikų ugdymo poreikius, o ne tik vieno kvartalo. Tai esą ir buvo bandoma daryti.

Kreipsis į Vyriausybės atstovą

Komiteto narė Nina Puteikienė siūlė žengti žingsnius, kad būtų panaikintas miesto tarybos sprendimas, kuriuo pritarta naujos ugdymo įstaigos statyboms bei Tauralaukio progimnazijos pastato pertvarkoms.

Tačiau komitetas tokių galių neturi.

Politikui Rimantui Didžiokui bei N.Puteikienei akcentavus, jog minėtu sprendimu galėjo būti nusižengta Švietimo įstatymui, nuspręsta kreiptis į Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybą, kad būtų išsiaiškinta, ar tokių nusižengimų iš tiesų būta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

susidūriau

susidūriau portretas
"Kas susidūrė" yra visiškai teisus.

Komentatoriui vardu debilams

Komentatoriui vardu debilams portretas
Na viskas aišku tada. Ačiū už paaiškinima apie nenaudojama aikstele. Kažkas sugalvojo ( liberalai gal?) kaip otkatu forma pasiglemžti ES fonddu lesas i savo kisene!

kas susidūrė

kas susidūrė portretas
su savivaldybės administracijos valdžiukais ir Klaipėdos liberolu kuopele savivaldybėje, žino kad šis klanas visai nepaiso viešo intereso, visuomenės nuomonės ar nevyriausybiniu organizaciju pareiškimų.Žiūri į anuos lyg gyvuline smulkmę.Nei piketai, nei raštu-prašymu krūvos neveikia:kap jie ir miesto verslas nusprendžia, tep ir tur būti.Meras balso nerodo, vicemera tupi ir zadanijas vykdo, taryba 'ant smūgio'laimina viska ką šie veikėja su gentvilioku priešaky buldozeriu stumia.Veina Puteikienė dar nenudusinta ir vis kelia bangas, bet anos rodyma pirštu valdančiai peslių daugumai kap kuisiaus zirzims.. Oi reiktu brydiko, oi reiktu..Ar bent jau šlubo vokiečio(ar jo anūko..)šit'ai jau dešimt metu esončiai neva Klaipedos valdžiai
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių