Gyvenimu išmokė džiaugtis mama

Mylimą aktorę Virginiją Kochanskytę Klaipėdos gatvėse sutinkantys klaipėdiečiai dažniausiai tapatina su jos įkūnijamomis herojėmis. Daugelis nė neįtaria, kiek ir kokių darbų imasi ši moteris, kaip yra nusipelniusi Klaipėdai, ne visi žino ir apie valstybės jai įteiktus apdovanojimus.

Apie darbą

Aktorė V.Kochanskytė yra apdovanota I.Simonaitytės literatūrine premija už programą, skirtą šiai rašytojai. Moteris panašių programų yra parengusi apie M.K.Oginskį, M.K.Čiurlionį, V.Kudirką, Maironį, B.Brazdžionį, S.Gedą, grafus Tiškevičius, karalienę Luizę. Kurdama jas, V.Kochanskytė stengiasi, kad tai būtų ne tik meno kūrinys, bet žiūrovai išgirstų ir tai, ko nežinojo. Moteris yra apdovanota Lietuvos Respublikos Seimo įsteigtu Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliu "Tarnaukite Lietuvai" už savanorišką kultūros sklaidą Lietuvoje.

Literatūrinių vakarų režisierė ir vedėja didžiuojasi šiuo apdovanojimu. Uostamiesčio teatro mėgėjai gali pamatyti aktorę ir Klaipėdos dramos teatro spektaklyje "Lūšies valanda". Docentės vardą turinti aktorė dėsto Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto Baltų filologijos katedroje lietuvių filologiją ir režisūrą, žurnalistiką bei kitus mokslus studijuojantiems studentams, moko juos scenos kalbos, viešo kalbėjimo.

11-us metus V.Kochanskytė yra Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga rengiamo Klaipėdos krašto moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurso "Lietuviško žodžio šviesoje" vadovė. Konkursas įgavo didelį populiarumą.

Nuo 2005-ųjų V.Kochanskytė yra UNICEF geros valios ambasadorė. Kasmet moteris keliauja į misijas, prisijungia ir prie projektų, vykdomų Lietuvoje. Tenka dirbti su vaikais ir jų tėveliais, padėti mažuosius auginti sąmoningus, jautrius, mokančius dalytis.

"Esu labai dėkinga, kad visuomeninė taryba išsirinko mane, kad pastebėjo mano veiklą Lietuvoje. Tapę Europos dalimi, tapome ir pasaulio piliečiais. Sunku patikėti, bet tiesa yra ta, kad daugybės žmonių skurdžiose šalyse vienintelis noras yra išgyventi. Kai tai patiri, supranti, kad mes gyvename rojuje ir turime branginti tai, ką turime, – kalbėjo geros valios ambasadorė. – Bet visų pirma esu aktorė. Didžiausias džiaugsmas – būti scenoje. Seniai supratau, kad kiti nebūtinai turi spręsti mano darbo arba nedarbo problemą. Todėl pasirinkau daryti tai, ką galiu. Ėmiausi režisuoti, organizuoti ir vesti vakarus, tapau vadybininke", – kalbėjo pretendentė į Metų klaipėdietės titulą.

Apie šeimą

"Nuo mažens labai mėgau mokytis, visada gaudavau aukščiausius pažymius, šokau, deklamavau, dainavau, vedžiau renginius. Tokią energiją man perdavė mama, iš jos gavau ne tik genus, ji man yra moters idealas, pavyzdys, kaip užpildyti savo gyvenimą veikla. Viena užaugino du vaikus, tėtis anksti žuvo avarijoje. Smalsumą paveldėjau iš jos. Ir dabar, kai ją aplankau, užmiegu anksčiau, o mama iki vėlumos skaito. Ji visada mokė, atėjus į šventę, linksmintis ir džiaugtis, taip pat elgtis ir gyvenime", – gyrė savo mamą V.Kochanskytė.

Aktorė nuo mažens mokėjo piešti ir net svajojo studijuoti architektūrą, todėl visada mėgo parodas, muziejus. Gal todėl gyvenimas ją suvedė su skulptoriumi Arūnu Sakalausku. Moteris sutuoktinį vadina princu ant balto žirgo, viską aplink save harmonizuojančia asmenybe, vyru, su kuriuo jaučiasi visiškai saugi, mylima, lepinama.

"Laimė yra sutikti gyvenimo draugą, kuris mėgsta tai, ką dirba, todėl galime suprasti vienas kitą, kai paskęstame savo veiklose. Labai didžiuojuosi Arūnu, jo puikiais darbais skulptūros srityje, visuomeninėje ir pedagoginėje veikloje", – gerų žodžių vyrui negailėjo V.Kochanskytė.

Dievas žemėje reiškiasi per mus: kuriančius, mylinčius, užjaučiančius, darančius gerą darbą, padedančius.

Apie pomėgius

V.Kochanskytė bando suderinti savo darbą ir pomėgį keliauti. Kol kas jai tai puikiai sekasi – su programomis, skirtomis iškiliausioms Lietuvos asmenybėms, aktorė aplankė ne tik atokiausius mūsų šalies kampus, bet ir JAV. Tapusi geros valios ambasadore moteris pabuvojo Afrikoje, Indijoje. Ją labiau žavi ne pamatyti gamtos vaizdai, o talentingų žmonių kūryba bei palikimas.

"Dievas žemėje reiškiasi per mus: kuriančius, mylinčius, užjaučiančius, darančius gerą darbą, padedančius", – pasakojo moteris.

Savo namuose aktorė stengiasi auginti tiek augalų, kiek tik gali tinkamai prižiūrėti. Moteris labai mėgsta kurti jaukų interjerą ne tik savo, bet ir artimųjų namuose.

Apie Klaipėdą

Gimusi ir augusi Kaune V.Kochanskytė per 35-erius gyvenimo Klaipėdoje metus taip prisirišo prie uostamiesčio, dabar jai čia – namai. Senamiestis, uostas, abu teatrai, muziejai, piliavietė, parodos, dailės galerijos yra mėgstamiausios aktorės vietos. O ypač gerai V.Kochanskytė jaučiasi būdama Klaipėdos dramos teatre, kur jai yra tekę daug vaidinti.

"Didžiuojuosi Klaipėdos meru. Tai, kad vienintelio Lietuvos uostamiesčio vadovas yra kultūros žmogus, taip meniškai reprezentuojantis miestą ir taip atkakliai kovojantis dėl universiteto išlaikymo jame, verta susižavėjimo", – atviravo moteris.

Gyvenimo credo

"Mylėk ir būsi mylimas", – tokia gyvenimo išmintimi vadovaujasi moteris.

Apie Metų klaipėdietę

V.Kochanskytė Metų klaipėdietės rinkimų nevadina konkursu, jai tai – gerumo ir meilės šventė, kurios metu parodomas geranoriškas dėmesys to vertoms moterims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Puikūs aktorės vaidmenys, nusilenkiu prieš juos. Poezijos skaitovė - triūsas labai nuoširdus ir didelis ir reikšmingas laike.

pasikeitusi

pasikeitusi portretas
Daug metų ponia Virginija buvo visai kitokia. Natūrali, poetiška, be makiažo, ilgais žilais plaukais. Jau keleri metai visai pasikeitė, atjaunėjo. Tiesiog atgijo, tapo graži ne tik vidumi, bet ir išore. Gal nelabi tinkama "Klaipėdietės" " bet tikrai verta nominantė.

Yra žmonių,

Yra žmonių, portretas
kurie tarsi tikras šviesos spindulėlis įkvepia ir šalia esančius šviesesniam, gražesniam i prasmingesniam gyvenimui.Dažniau apie tokius žmones reikia rašyti, kad jaunimas turėtų iš ko mokytis, kaip reikia gyvenimą kuo gražiau ir prasmingiau nugyventi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių