Gripas vargina šimtus klaipėdiečių

Nors praėjusią savaitę gripas ir peršalimo ligos vis dar vargino šimtus Klaipėdos apskrities gyventojų, pastebima, kad sergamumo rodiklis kiek sumažėjo. Gripas į ligos patalą parvertė beveik 1 tūkst. apskrities gyventojų, kelios dešimtis jų kovą su liga tęsia ligoninėje.

Uostamiestyje ir aplinkiniuose miestuose gripas ir peršalimo ligos vis dar vargina gausybę gyventojų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, sausio 30 d.–vasario 5 d. visoje Klaipėdos apskrityje gripas ir peršalimas kamavo 4,6 tūkst. žmonių.

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 983 gripo atvejai.

Pastebima, kad kai kuriems su varginančia liga kovoti buvo itin sunku. Dėl sunkios gripo eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo hospitalizuoti 33 ligoniai, iš jų 18 – vaikai.

Uostamiestyje gripas pakirto 525 gyventojus.

Iš viso Klaipėdoje šaltojo sezono ligos vargino daugiau nei 2 tūkst. žmonių.

Nors su ligomis visoje apskrityje vis dar kovoja šimtai žmonių, pastebima, kad praėjusią savaitę sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis, lyginant su savaite prieš tai, sumažėjo 8,6 proc. Tačiau jis vis dar išlieka didesnis nei pernai tokiu pačiu laiku.

Gripo epidemija šiuo metu yra paskelbta trijose Klaipėdos apskrities savivaldybėse: Klaipėdos mieste – sausio 24 d., Klaipėdos rajone – sausio 31 d. ir Šilutės rajone – vasario 1 d.

Skelbti gripo epidemiją pakartotinai siūloma ir Palangos savivaldybei.

Paskelbus gripo epidemiją mieste ribojami masiniai renginiai, sugriežtinami higienos reikalavimai, ikimokyklinio amžiaus vaikų sveikatos būklės kontrolė.

Mokyklų vadovai gali spręsti dėl laikino vaikų ugdymo veiklos nutraukimo, kai gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis serga daugiau kaip 20 proc. mokinių.

Specialistai rekomenduoja reguliariai plautis rankas, vengti masinių susibūrimų vietų, stengtis nebūti arti kosinčių ar čiaudinčių asmenų. Taip pat rekomenduoja dažnai vėdinti ir plauti patalpas.

Susirgus gripu ar peršalimu rekomenduojama kreiptis į gydytoją, nevykti į darbą ar ugdymo įstaigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta

Asta portretas
...labai daug serga zmoniu! Noretusi, kad jie nesirgtu ...viena iseitis, pradeti valgyti sveikiau. Juk dauguma valgo daug cukraus, teslos, konservu ...colos, snijeriai, cipsai,burgeriai ...visa tai nuodai! Oaskui organizmas darosi neatsparus;sergama, tada uzjalama kitu nuodu vaistu ir taip pasaka be galo...nustokit save naikinti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių