Griežčiau kontroliuos kompensacijų gavėjus

Kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį gaunantys klaipėdiečiai šiais metais bus stebimi akyliau. Vykdyti šią funkciją valstybė perdavė savivaldybei. Jai liks ir sutaupytos lėšos.

Kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį gaunantys klaipėdiečiai šiais metais bus stebimi akyliau. Vykdyti šią funkciją valstybė perdavė savivaldybei. Jai liks ir sutaupytos lėšos.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė pasakojo, kad praėjusiais metais savivaldybėms buvo perduotas socialinių pašalpų mokėjimas.

Toks sprendimas pasiteisino. Uostamiesčio savivaldybei pavyko sutaupyti 4,2 mln. litų. Šios lėšos liko jai. Jų nebereikėjo grąžinti į valstybės biudžetą.

A.Liesytė pabrėžė, jog sutaupyta ne tik dėl to, kad funkcija buvo perduota savivaldybei. Įtakos tam turėjo ir šalies ekonominė situacija: mažėjo nedarbas, didėjo minimali alga.

Dėl šios priežasties nemažai daliai besikreipiančiųjų socialinė pašalpa nebepriklausė.

„Žinoma, buvo vykdoma ir griežtesnė kontrolė. Organizavome apie 600 patikrinimų. Reagavome į gyventojų, įvairių valstybinių institucijų pranešimus. Apie 50 proc. atvejų paaiškėjo, kad parama jos prašančiam klaipėdiečiui nepriklauso“, – komentavo vedėja.

Dažniausiai buvo nustatoma, kad blogai nurodyta šeimos sudėtis – gyvena daugiau žmonių, kurie gauna pajamas, pašalpų gavėjas dirba nelegaliai.

A.Liesytė pasakojo, kad taip pat bus skirstomos ir kompensacijos už šildymą ir karštą vandenį. Griežtės lengvatų gavėjų kontrolė.

Tačiau, anot vedėjos, jau dabar aišku, kad pavyks sutaupyti. Lėšos kompensacijoms skirtos įvertinus trejų metų vidurkį. Ši žiema buvo šilta. Be to, gerėja ir ekonominė situacija.

„Jau dabar tikėtina, kad pavyks sutaupyti“, – tvirtino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to "senai laikas"

to "senai laikas" portretas
Atsiprašau,o ko tamsta pavydit tam pensininkui,kad gauna 1000lt. pensiją,ar kad gyvena 3 kambarių bute?Pensiją jis užsidirbo,butą taip pat.Iš tos pagiežos,turbūt kad galėtumėt tai pensininkus visus pasiųstumėt į dujų kameras.

Seniai laikas

Seniai laikas portretas
net Amerikoje yra inspektoriai kurie vaiksto i namus ir stebi ar tinka zmogus gauti kompensacijas ir pasalpas,sukurkite nors du inspektoriu etatus ,kad eitu po butus ir tikrintu .Arba pasitikejimo telefona.Ar normalu ,kai vienas pensinikas gauna virs 1000 litu pensija ,gyvena triju kambariu gerame bute ,dar naslio pensija.O kiek tokiu ,be to reiketu ir patikrinti tuos kurie tas pasalpas ir kompensacija skisto.Surinksite milijonus.Cia ne taupymas ,o vagiu gaudymas.

Tinklapis

Tinklapis portretas
Pasikeiskite savo tinklapio išvaizdą, padarykite ryškesnį, spalvingesnį. Dabar jis kažkoks nublukęs lyg "Rygos" skalbyklėje daug kartų plautas švarkas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių