Griaunamas Moksleivių saviraiškos centras

Netrukus buvusio Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro pastatas Strėvos gatvėje bus sulygintas su žeme. Šis objektas jau buvo apverktinos būklės, be to, jis pateko į uosto plėtros zoną.

Ruošiamasi Strėvos gatvėje nugriauti pastatus, kuriuose anksčiau buvo įsikūręs vaikų lopšelis-darželis "Aušrinė" ir Moksleivių saviraiškos centras. Šalia buvusio centro esančiame stadione išvagotos gilios provėžos, supiltos žemių krūvos.

Minėtų objektų sklype yra sandėlių, kiemo statinių. Visi jie trukdo privažiuoti prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto.

Preliminariai skaičiuojama, kad pastatų nugriovimas atsieis apie 750 tūkst. eurų, tačiau savivaldybei šie darbai nekainuos. Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Michailovo, šią sumą kompensuos Uosto direkcija.

Pašnekovo žodžiais tariant, darbų rangovas – prieš mėnesį savivaldybės konkursą laimėjusi įmonė "Statmax".

Apleistą Moksleivių saviraiškos centrą pastaruoju metu siaubė Žvejybos uosto mikrorajone gyvenantys čigonai. Policijos patruliai juos buvo pagavę, kai supjaustytus radiatorius jie krovė į mašiną. Čia taip pat ne kartą siautėjo ugnis.

"Atėjo laikas išsivalyti nuo visų nereikalingų statinių. Šalia pramoninės zonos veikusiame saviraiškos centre nebuvo galima toliau dirbti, o kai jų darbuotojai išsikėlė į kitas įstaigas, šiose patalpose prasidėjo betvarkė", – aiškino A.Michailovas.

Sutvarkius buvusį savivaldybės turtą, jame šeimininkaus Uosto direkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Kadaise si 6 vid. buvo geriausia rusu mokykla., pastatyta zvejyb. orga. savo vaikams. Netgi ir pagal dabartinius standartus nejaugi negalima buvo kazkam pritaikyti? Ziauru....pagaliau seneliu namams...bet ne, ruosiamasi ir virkaujama del lesu trukumo nauju statybai....Lietuva, kur tu eini......

NEKENČIU

NEKENČIU  portretas
mūsų valdžios! Visą miestą suniokojo - viską griauna, stato stiklainius, medžius iškirto...Kad juos kas iškirstų.

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Pradžiai apleido,paliko.Paskui plėšimai,gaisrai...O dabar Uostas žengia per miesto teritorijas...Jau prie Minijos gatvės,o gal ir toliau užsinorės...O buvo gražuolė 6-ji Vidurinė mokykla ,greta Vaikų darželis. Netoliese stadionas normalus buvo... Buvo...buvo...buvo...Miesto valdžiukės juk laikinos - nuo rinkimų iki rinkimų .Taip ir kaitaliojasi jų nuomonės ir norai.Galbūt tas nuomones kartais kas nors ir įtakoja...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių