Girulių miškuose šernai pergudravo medžiotojus

Dėl didėjančios afrikinio kiaulių maro grėsmės šeštadienį Klaipėdos miške, teritorijoje tarp Vasaros estrados ir Girulių televizijos bokšto vyko šernų medžioklė su varovais. Tačiau medžiotojų būrelis „Neringa“ nariai tuščiai pliekė į miško tankmę. Nė vienas šernas nebuvo sumedžiotas.

Į varyminę medžioklę susirinko 22 medžiotojas su 5 medžiokliniais šunimis ir 8 varovai. Išklausę nurodymus, vyrai pasiskirstė užduotimis ir patraukė nuo Vasaros estrados gilyn į mišką.

„Nors iš vakaro visur palikome perspėjimus, kad vyks medžioklė, tačiau negalėjome atsipalaiduoti. Buvo sudėtinga. Miške buvo žmonių, ypač reikėjo būti atidiems prie dviračių tako“, – pasakojo būrelio pirmininkas Mečislovas Gvezdauskas.

Medžiotojai tikėjosi, kad šeštadienis bus sėkmingesni, nes dar išvakarėse buvo apžiūrėtos vietos, kur aptikta šviežių šernų pėdsakų.
„Matėme 21 šerną, tačiau nė vieno nenušovėme. Nepasisekė. Vėliau žvėrys pasuko link varovų. Sudėtinga medžioklė buvo. Tačiau ją pakartosime po dviejų savaičių“, – aiškino M.Gvezdauskas.

Be šernų, Girulių miške medžiotojai suskaičiavo 8 briedžius, daugybę stirnų bei lapių.

„Negalėjome nieko kito šauti, tik šernus. Tad kitų laimikių ir nebuvo“, – paaiškino būrelio vadovas. 

Kiek tiksliai šernų yra Klaipėdos miesto miškuose, aplinkosaugininkai sako neskaičiavę, tačiau medžiotojų įsitikinimu, jų yra pakankamai, todėl afrikinio kiaulių maro grėsmė išlieka, nes šernai gali būti šio pavojingo viruso nešiotojai. Teigiama, kad šernų populiacija labai gyvybinga ir greitai atsikuria, todėl visiškai išnaikinti šiuos gyvūnus pavojaus nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sovinys

Sovinys portretas
Tai po 2 savaiciu vel eis saudyti mazuroniu i Klaipedos parka... Medziotojai kaip issigime manjakai pozuoja su tais ginklais. Padegti masinas ju uz masini gyvunu naikinima. O pas A. Bosa i aptvara ar vaziavo saudyti? O gal ten paskiepyti laksto?

jūra

jūra portretas
Taigi gyrėsi (Delfyje rašė),jog du sužeidė,matėsi kraujo pėdsakai...Tai kokiose kančiose tie du nusibaigs...Niekada tokių ale,,medžiotojų''nelaikysiu žmonėmis - jie potencialūs žudikai...

Siaubo filmas

Siaubo filmas portretas
Alkanu ir gobsu kaltadanciu litvinu buriai siauteja ne tik JAV,Anglijoje,Norvegijoje ar Airijoje,bet ir miskuose.Jie SAVO BULUMU saukiasi maidana ir siame isvogtame,praskolintame,palukanu kontorose uzstatytame ir isvaikytame a la "Benjaminas Kordusas"dvarelyje.Geda ir slykstu,o visos viltys i Wilno lenku demokratine kova uz isvogto turto ir zmogisku gyvenimo salygu grazinima autachtoninems mazumoms.Gal prie ju prijungti rek i sernus,nes zudikai pries apsitverima niekine"KINU SIENA-TVORA" nori prisies kruvinos sernienos....
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių