Girtuokliams skvere klaipėdiečiai prašo tualeto

Kretingos ir Panevėžio gatvių kampe esančio skvero lankytojai priversti stebėti, kaip krūmuose ar užlindę už medžių gamtinius reikalus atlieka girtuokliai. Miestiečiai svarsto, gal šią problemą pavyktų išspręsti pastačius tualetą.

Nuo moterų nesislepia

Miško kvartale gyvenanti klaipėdietė tvirtino, kad, esant tropiniams karščiams, laiką dažnai leidžia rajono skvere, esančiame prie Šv. Kazimiero bažnyčios.

"Tokių kaip aš – ne vienas. Butuose, esant tokiems orams, karšta, neįmanoma būti, o skvere – vėsiau. Smagu leisti laiką", – tvirtino moteris.

Klaipėdietė džiaugėsi, kad parkelis ne taip seniai buvo sutvarkytas – praretinti želdiniai, suremontuoti šaligatviai, pastatyti suoliukai, šiukšlių dėžės.

Pripliumpina alaus ir lenda.

"Nors skveras buvo atnaujintas, čia vis tiek renkasi žmonės, mėgstantys išgerti. Girtuokliauja jie ramiai, netriukšmauja, bet šlapintis lenda už medžių, į krūmus. Net moterų nesivaržo. Pripliumpina alaus ir lenda. Skveras yra nedidelis. Kiaurai vieni kitus matome", – pasakojo moteris.

Klaipėdietė svarstė, gal problemą pavyktų išspręsti pastačius skvere tualetą, kad ir kilnojamą, mėlyną – tokį, koks stovi galinėse autobusų stotelėse ar per renginius.

Tualetas nelabai padėtų

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, tualetas Kretingos ir Panevėžio gatvių kampe nebuvo pastatytas, nes niekam nereikėjo.

"Nežinau, ar taip galėtų būti išspręsta ši problema. Vartoti alkoholį viešose vietose draudžiama. Turėtų savivaldybės Viešosios tvarkos specialistai pasižiūrėti. Pranešiu, kad nueitų, įvertintų situaciją. Tada svarstysime, ką daryti", – tvirtino direktorius.

L.Dūda svarstė, ar dažnai lankytojai naudotųsi skvere pastatytu tualetu.

Dar ir baro užsinorės.

"Jei vienas girtuoklis kažką kažkur padarė, kažin ar reikia jam tualetą iš karto statyti. Dar ir baro užsinorės. Šiame skvere daugiausia lankosi aplinkiniai gyventojai. Niekas iš kito miesto galo neatvažiuoja, nes nėra nei atrakcionų, nei kitų traukos objektų. Aplinkiniai gyventojai gali ir namo pareiti. Niekas niekada tokios problemos nekėlė", – komentavo vadovas.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad įrengtas tualetas gali sukelti ir priešingų reakcijų.

"Tai gali dar labiau išprovokuoti rinktis girtaujančiuosius. Pasitarsime, ką daryti", – teigė vadovas.

Situaciją stebi kontrolieriai

Vasaros sezono metu Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai didesnį dėmesį skiria miesto parkams, skverams. Stebima, ar ten nėra girtaujama, kitų pažeidimų.

Patikrinimus kontrolieriai vykdo ir vieni, ir kartu su policijos pareigūnais. Pažeidėjams skiriamos nuobaudos. Tarp pažeidėjų būna ir jaunimo, ir vyresnio amžiaus žmonių.

"Sulaukiame skundų, kad girtaujama Ąžuolų giraitėje, Sąjūdžio parke, Žardės, Debreceno skveruose. Buvo pranešimas ir dėl skvero, esančio prie Šv. Kazimiero bažnyčios. Patikrinimų metu nustatoma pažeidimų, bet negalima sakyti, kad masiškai girtuokliaujama", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Pasak jo, sustiprinus kontrolę, pasitelkus suinteresuotus asmenis, kai kuriose vietose problemą pavyksta sumažinti ar išspręsti.

"Padėtį pavyko pagerinti M.Mažvydo alėjoje prie prekybos centro. Ant palangių įstaigos susimontavo groteles. Asocialūs asmenys nebegali čia sėdėti. Tai buvo bendras darbas. Ir mes stiprinome kontrolę, ir įstaigos įgyvendino priemones", – teigė vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
Miesto gražinimas ir tvarkymas - puiku. Ir akį džiugintų ir žmonėms gera bei patogu būtų, tačiau... Infrastruktūros tvarkymas ir gerinimas visada atsisuka kitu galu: jaukiausias ir geriausias vietas, ypač šalia daugiabučių, užkariauja bomžai ir konteinerių inspektoriai, vietoje to, kad oriai vaikštinėtų mamos ir tėčiai stumdami kūdikių vežimėlius, vejose krykštautų ir žaistų vaikučiai, o pensininkai oriai ilsėtųsi ant suolelių medžių ūksmėje. Lyg ir tokia turėtų būti parkų ir skverų tiesioginė paskirtis ir investicijų prasmė. Nejaugi taip sudėtinga ir brangu, kad pro "kritines" vietas bent kartą per valandą praeitų patruliai? Tik praeitų. O jei ką pamatytų, tai ir patvarkytų. Viešos vietos turitarnauti piliečiams, o ne saujelei degradų (kurie, beje, deja, bet taip[ pat mūsų bendrapiliečiai).

fg

fg portretas
Reikia toleto ,o jei viešos tvarkos pareigūnas apsimyš.

Antanas

Antanas portretas
Tai reiškia padidintais įgaliojimais .Įgaliojimais kurie atgraytu bet kokį nora daryti nusikaltimus.Tegu būna kaip pavyzdys apie šluba vokieti su lazda .Na o kas liečia 17 vaikina bauda 20 tūkstančių ,kol sueis pilnametystės moka tėveliai,paskui bauda pratęs mokėti pats. Norint turėti tvarkos reikia nebijoti prisimti atsakomybės drąsiai veikti
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių