Gerins susisiekimą tarp ligoninės padalinių

Eismo schemą kombinuotų kelionių jungtyje, esančioje prie Klaipėdos ligoninių miestelio, ruošiantys projektuotojai gavo naują užduotį. Jų paprašyta suplanuoti sklandesnį susisiekimą tarp Klaipėdos universitetinės ligoninės padalinių.

Projektuotojai ketvirtadienį pristatė eismo schemos kombinuotų kelionių jungtyje projektą, kuris pataisytas pagal anksčiau pateiktas architektų, urbanistų, viešojo transporto organizatorių, kitų specialistų pastabas.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, projektuotojai pasiūlė sprendimus, kad kombinuotų kelionių jungtyje eismas būtų sklandus, transporto srautai efektyviai pasiskirstytų po ligonines ir jų padalinius.

Numatytos vietos, kur savo automobilius aikštelėje palikę žmonės patogiai galėtų išeiti į peroną.

Čia jie galėtų rinktis, ar persėsti į viešąjį transportą,  iš saugyklos pasiimti dviratį, dalyvaujantį mainų programoje, ar sėsti į taksi.

Tačiau pasitarimo metu miesto valdžios atstovai pateikė naują užduotį – suplanuoti sklandų, darnų susisiekimą ne tik kombinuotų kelionių jungtyje, bet ir visame ligoninių miestelyje.

E.Mantulova atkreipė dėmesį, kad vienas Klaipėdos universitetinės ligoninės korpusų – Onkologijos departamentas – yra nutolęs.

„Pasitaiko, kad ligoniai yra gabenami iš vieno ligoninės korpuso į kitą. Norint patekti iš vieno Klaipėdos universitetinės ligoninės padalinio į Onkologijos departamentą, reikia išvažiuoti į pagrindinę Liepojos gatvę, apsisukti. Tik taip galima pasiekti šį objektą“, – kalbėjo pavaduotoja.

E.Mantulova pabrėžė, kad toks susisiekimas nėra sklandus. Tad paprašyta projektuotojų užtikrinti susisiekimo jungtį iki šio padalinio. Norima, kad ši atsirastų ligoninių miestelio ribose, būtų patogi ir judėjimo negalią turintiems žmonėms.

„Norint išspręsti šią problemą, reikia išplėsti techninę užduotį projektuotojams“, – teigė pavaduotoja.

Kombinuotų kelionių jungtyje bus išspręstas ne tik eismo klausimas. Čia turėtų atsirasti pastatas, kur žmonės šiltai galėtų laukti autobusų, viešieji tualetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orakulas

Orakulas portretas
Civilizuočiausias sprendimas būtų tunelių sistema.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių