Baseinas uostamiestyje iškils iki metų galo

Klaipėdos daugiafunkcio sveikatingumo centro su baseinu statybos kol kas vyksta sklandžiai ir turėtų finišuoti metų pabaigoje. Šiuo metu rengiamasi pradėti ieškoti ir objekto šeimininko.

Klaipėdiečių laukiamo naujo baseino statybos kol kas išskirtinių iššūkių nepažėrė.

"Darbai sekasi gerai. Nuo numatyto grafiko nenukrypstama – viskas kyla į viršų", – situaciją apibendrino Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis.

Vos tik pradėjus statyti objektą, rangovams teko aiškintis dėl esą darbų metu išpurvinamo kelio, tačiau jau kurį laiką jokių panašių nesklandumų  nebepasitaiko.

"Dabar ir oro sąlygos yra palankios – nebėra purvo. Be to, žemės darbai jau baigėsi", – paaiškino R.Stasiulis.

Šiuo metu statybininkai pluša montuodami pastato konstrukcijas, dirba jo viduje – jau iškilo būsimo baseino sienos, vis aiškesni tampa stogo kontūrai, viduje įkurdinama inžinerinė įranga, vandentiekio, nuotekų, elektros sistemos.

Jeigu darbai taip sėkmingai bus vykdomi ir toliau, naujas baseinas turėtų būti baigtas statyti, kaip ir planuota, šių metų pabaigoje.

"Iki metų pabaigos objekto dar neatiduosime vertinti, tai numatyta iki vasario, tačiau pastatas jau stovės", – patikino poskyrio vedėjas.

Baseino statyboms įgaunant vis didesnį pagreitį, rengiamasi ir jo šeimininkų paieškoms.

Miesto taryba neseniai pritarė, kad objektas koncesininkui būtų perleistas 15 metų terminui.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, šiuo metu rengiamos koncesijos konkurso sąlygos. Jas taip pat dar turės patvirtinti miesto taryba. Tik po to bus skelbiamas konkursas.

"Parengti sąlygas užtrunka kiek ilgiau, nes tai yra sudėtingas dokumentas", – paaiškino E.Simokaitis.

Anot jo, kol kas savivaldybė dar nebuvo sulaukusi norinčiųjų dalyvauti konkurse dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
jega, nuotraukoje matosi labai laukiama nardymo backa. :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių