Gėlėmis prekiavo ir nelegaliai

Moters dieną ir jos išvakarėse dauguma gatvėje gėlių įsigyti siūliusiųjų šiai veiklai įsigijo savivaldybės leidimus, tačiau pasitaikė tokių, kurie surizikavo ir pabandė prekiauti nelegaliai. Vienas žmogus neturėjo net individualios veiklos pažymėjimo.

Prekyba gėlėmis Klaipėdos gatvėse prasidėjo dar Kovo 8-osios išvakarėse. Oficialiai tokiai veiklai Klaipėdos savivaldybė išdavė apie pusę šimto leidimų.

Populiariausios prekybos vietos tarp gėlių prekeivių yra prie prekybos centrų ar miesto centre, kur dideli žmonių srautai.

Vietinės rinkliavos dydis už prekybą gėlėmis nuo laikinų įrenginių švenčių ir atmintinų dienų proga siekia 7,2 euro dienai. Tačiau kai kurie asmenys net ir to mokėti nenorėjo.

Leidimą prekiauti prie "Pempininkų" prekybos centro įsigijęs klaipėdietis labai nustebo, kai, vakar atsivežęs gėlių, aptiko "konkuruojančią firmą" – moterį, kuri, ant medinės dėžės susikrovusi savo tulpes, ketino šį bei tą užsidirbti.

Vyras pareiškė pretenzijas, parodė jai savo prekybos leidimą, ir nelegali pardavėja turėjo pasitraukti.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis pabrėžė, kad tokių gudruolių buvo ir daugiau.

"Mūsų poskyrio darbuotojai tikrino gatvės gėlių pardavėjus ir kovo 7-ąją, ir vakar. Moters dienos išvakarėse patikrinome 13 pardavėjų, šeši iš jų savivaldybės administracijos direktoriaus išduotų leidimų neturėjo, o vienas negalėjo parodyti net individualios veiklos pažymėjimo. Kovo 8-ąją patikrinome 21 prekiautoją, leidimų neturėjo keturi asmenys", – dėstė S.Valiulis.

Miesto tvarkdariai gavo informaciją, kad kai kurie nelegalai prekiavo tik kelias valandas nuo 8 val. ryto ir vėliau dingo, kitus, neturinčius prekybos leidimo, įskundė prekybos centruose prekiaujantys gėlininkai, kuriems mokesčių nemokantys konkurentai nuviliojo klientus.

Beje, tie nesumokėti 7 eurai už prekybos leidimą nelegalams gali kainuoti keturis kartus didesnę baudą, o piliečiui, prekiavusiam dar ir be individualios veiklos pažymėjimo, gresia bauda nuo 300 iki 850 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpė

tulpė portretas
prekiavo legaliai, tik be leidimo.jeigu prekiavo savo užsiaugintomis gėlėmis,t.y.įdėjusi savo vargano darbo ji prilyginama perpardavėjo [spekulianto] statusui tai labai negerai,labai negerai

pizdiec

pizdiec portretas
kokie žiaurus nusikalteliai

Saudyt nusikaltelius

Saudyt nusikaltelius portretas
kokie blyn leidimai,viena diena tulpikes pardavinet,KAS PER NESAMONE.tAI PAIMKIT IR NUSAUKIT NUSIKALTELI.Masiuli pasakyk ka nors
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių