Gelbėtojai vaikams pasakojo apie saugų elgesį prie jūros

Antrosios Melnragės paplūdimyje, prie centrinės gelbėjimo stoties, penktadienio rytą šurmuliavo mažieji klaipėdiečiai. Gelbėtojai mažamečius supažindino su savo darbu ir pasakojo apie saugų elgesį prie vandens telkinių. Pastebėta, kad ne visi mažieji žino būtiniausia informaciją.

Paskaitos klausė apie 40 stovyklautojų. Renginys vyko dialogo forma. Siekta ne tik vaikams papasakoti apie saugų elgesį prie vandens telkinių, bet iš išsiaiškinti, ką mažieji žino.

Mažiesiems vasarotojams papasakota, kaip elgtis prie vandens telkinių, paaiškinta, kodėl žmonės skęsta, kaip reikia išplaukti iš duobės, ką daryti, jei matai, kad kažkas pakliuvo į nelaimę jūroje.

Vaikai supažindinti ir su paplūdimiuose kabančių vėliavų reikšmėmis, kitais ženklais. Taip pat pabrėžta, kad iki 14 metų jie negali eiti į pliažus be suaugusiųjų priežiūros ir juo labiau maudytis.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tvirtino, kad didžioji dalis vaikų nežinojo, kaip elgtis ir prie vandens telkinių. Tačiau buvo ir tokių, kurie maloniai stebino savo žiniomis.

Ypač didelio susidomėjimo tarp mažųjų klaipėdiečių sulaukė pasakojimas apie gelbėtojų darbą. Mažieji paplūdimio lankytojai galėjo įvertinti ir techniką, kitas priemones, pažvelgti į paplūdimius iš bokštelio. Dalis vaikų tvirtino, kad užaugę tikrai dirbs gelbėtojais.

Uostamiesčio gelbėtojai kasmet organizuoja paskaitas vaikams apie saugų elgesį prie vandens telkinių, gelbėtojų darbą. Jos kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo.

„Kiekvienas vaikas turi žinoti, kaip reikia elgtis prie vandens. Tokios žinios gali išgelbėti jam gyvybę. Džiaugiamės, kad šios paskaitos vis labiau populiarėja“, – tvirtino pavaduotojas.

Po paskaitos gelbėtojai vaikams surengė ir sporto varžybas. Dalis rungčių buvo tokios, kurios būna ir gelbėtojų varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių