Gelbės skęstančias Lėbartų kapines

Dėl atlydžio pažliugęs gruntas ir nesiliaujantis lietus į paniką varo mirusiuosius laidojančius klaipėdiečius. Kapines apžiūrėję miesto vadovai konstatavo, kad susidariusią padėtį reikia taisyti ir pažadėjo, kad iki pavasario kapinėse bus imtasi grunto sulyginimo darbų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė tikino, kad ypač ketvirtadienį vaizdas kapinėse buvęs apgailėtinas.

"Problema kapinėse viena – arba vandens per daug, arba per mažai. Situacija tampa ypač bloga, kai drėgna, kai lyja lietus. Intensyvėja laidojimai, žmonės stato paminklus ir gretimos kapavietės atsiduria duobėje. Vanduo tokiu metu tarsi ieško žemiausios vietos ir viskas skęsta", – kalbėjo Z.Stankienė.

Kapinių priežiūros skyrius norėtų sulyginti duobes iki estetinio vaizdo.

"Naujai kurtuose kvartaluose užvežtinė žemė nebuvo trombuojama. Kiekvienais metais ji sukrenta labai nevienodai. Kvartale pradėjus dalyti kapavietes ir kasti duobes, gruntas dar kitaip susiformavo", – pasakojo Z.Stankienė.

Trečiadienį kapinės buvo baltos nuo sniego, o ketvirtadienį atšilus, sniegas virto vandeniu, tačiau jis neturi kur susigerti, žemė vis dar yra įšalusi.

Norint pakelti žemiausias kapinių kvartalo vietas, teks atvežti papildomai žvyro.

"Reikėtų specialistų projekto ir skaičiavimų, kiek ir kokiuose plotuose reikės kelti grunto lygį. Kiek lėšų tam prireiks, taip pat dar nėra žinoma. Reikia skaičiuoti ir tikslinti. Kapines apžiūrėję miesto vadovai pažadėjo, kad bus imtasi priemonių", – tikino Z.Stankienė.

Viliamasi, kad per žiemą bus atlikti skaičiavimai ir padaryti projektai, o pavasarį jau bus galima lyginti gruntą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adelė

Adelė portretas
Visiškai pritariu. Bet reikia ir aplamai skirti daugiau dėmesio kapinių tvarkymui ir kitose vietose. Kaip išvažinėja želdinių kampus šiukšlių surinkėjų mašinos. Takai apaugę. O jau paminklų statytojams už jų darbo kultūrą tai kiekvienam galima taikyti sankcijas iš karto: pasipila žvyrą ant takų, maišo betoną, primėto lentgalių ir vinių. ir visas liekanas paliekai ant takų. Padarei darbą, privalai susitvarkyti, o dabar....Prie vandens kolonėlių irgi tvarkos jokios, vos ne potvyniai.

jadze

jadze portretas
Kaip visada vedėjai visi kiti kalti, tik ne ji. Penkta tašką dažniau nuo kėdės galėtų pakelt.... Per ilgai užsisėdėjo jau savo kabinete.

Senjore

Senjore portretas
Ne kameru irengimui investuokit pinigus , o uzlietu vietu kapinese tvarkymui , nes esant tokiom salygom net palydintieji mirusiji be guminiu batu nepries .O mirusieji nepabegs ir lankantieji ju neisves , tai ko bijo ta valdzia ???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių