Uostamiesčio gatvėse nebeliks smėlio dėžių

Prižiūrėtojai miesto gatvėse pradėjo rinkti smėlio dėžes. Šiuos darbus ketinama užbaigti per šią savaitę. Kadangi praėjusi žiema buvo pakankamai šilta, valytojai smėlį iš dėžių naudojo vos keletą kartų.


 

Prižiūrėtojai miesto gatvėse pradėjo rinkti smėlio dėžes. Šiuos darbus ketinama užbaigti per šią savaitę. Kadangi praėjusi žiema buvo pakankamai šilta, valytojai smėlį iš dėžių naudojo vos keletą kartų.

Žiemos sezonas uostamiestyje oficialiai baigiasi šiandien, tačiau smėlio dėžes iš miesto gatvių pradėta surinkti anksčiau.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, kad jau nebesitikima, jog oro temperatūra nukris žemiau nulio.

„Pasitarėme su savivaldybe ir nusprendėme, kad atėjo laikas surinkti smėlio dėžes. Užbaigsime per šią savaitę“, – komentavo vadovas.

Iš viso mieste buvo pastatyta apie 300 smėlio dėžių. Jos surenkamos pasitelkus specialią techniką. Specialiu kabliu dėžės pakeliamos ir įdedamos į priekabą.

Smėlio ir druskos mišinys bus išpiltas sandėlyje. Čia dėžės bus saugomos iki kito žiemos sezono, kuris uostamiestyje oficialiai prasideda lapkričio 1-ąją.

G.Valašinas pasakojo, kad iš pirmo žvilgsnio smėlio dėžės nėra suniokotos. Ankstesniais metais tokių atvejų pasitaikydavo. Be to, smėlio dėžėmis praėjusią žiemą neteko daug naudotis.

„Žiema buvo pakankamai šilta. Kiek slidesnės turbūt buvo gatvės, o ne šaligatviai. Daugiausia smėlis iš dėžių buvo pilamas ant laiptų, stotelėse. Palyginti su ankstesniais metais, panaudojome tikrai nedaug smėlio ir druskos mišinio“, – sakė vadovas.

G.Valašino teigimu, surinkus smėlio dėžes, prižiūrėtojai tęs purvo, susikaupusio mieste per žiemą, valymą. Šie darbai jau pradėti.

„Tenka šluoti ne tik šaligatvius, bet ir pakeles, kurių dėl nuolat stovinčių automobilių nepasiekia mechanizuotai gatves valančių įmonių technika“, – tvirtino direktorius.

Vadovas teigė, kad šiemet mieste purvo ir dulkių yra mažiau. Tam įtakos turėjo ir švelni žiema. Gatvėse nebuvo pripilta daug druskos ir smėlio mišinio ar tik druskos.

„Tačiau darbo yra. Gerai, kad jau galime valyti purvą. Šie darbai labai priklauso nuo orų. Kažkuriais metais negalėjome jų imtis anksti, nes ilgai laikėsi neigiama temperatūra“, – prisiminė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių