Gatves remontuos ir gyventojų lėšomis

Gyventojai, kurie norės, kad prie namų būtų greičiau išasfaltuota gatvė, procesą galės pagreitinti savo piniginiu indėliu. Tai bus vienas iš kriterijų, pagal kurį bus atrenkamos remontui mažiau svarbios arterijos.

Tvarką, kurioje numatyta galimybė projektuoti, remontuoti gatves, šaligatvius, kitą susisiekimo infrastruktūrą, naudojant savivaldybės ir privačias lėšas, palaimino miesto taryba.

Pastarojoje numatyti prioritetai, pagal kuriuos bus atrenkamos tokios arterijos.

Atkreiptas dėmesys, kad ši tvarka galėtų pasitarnauti žmonėms, kurie ilgą laiką laukia gatvelės ar privažiavimo remonto, ir nori prisidėti savomis lėšomis.

Manoma, kad daugiau ši praktika būtų taikoma mažesniems projektams.

Kitų metų biudžete savivaldybė šiai priemonei planuoja numatyti 300 tūkst. eurų. Norintys prisidėti prie vienos ar kitos gatvės remonto turės teikti paraiškas. Pagal patvirtintus kriterijus bus nustatoma, kuriai teikti pirmenybę. Tai bus apskaičiuojama pagal formulę.

Vienas iš kriterijų, ar gyventojai, bendruomenė patys prisidės prie remonto ir kokią sumą gali skirti infrastruktūros atnaujinimui.

Kai kurie politikai abejojo, ar apskritai reikia tvarkos, ar reikalingas toks konkursas, ar bus tokių kurie norės varžytis. Rengėjai aiškino, kad tvarka padės nustatyti, kokius projektus įgyvendinti pirmiau, jei norinčių daugiau. Bus daugiau aiškumo dėl prioritetų nustatymo.

Atkreiptas dėmesys, kad tokią praktiką naudoja kitos savivaldybės ir ji pasiteisino. Pasak tvarkos rengėjų, jau dabar atsiranda norinčių prisidėti prie vienos ar kitos gatvės remonto 10–20 proc.

Miesto taryba pritarė tokiai tvarkai, tačiau pabrėžė, kad ateityje reikės pažiūrėti, ar ji veikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip, būtų galima pritarti besipiktinantiems tokia tvarka. Blogiausiai, jog savivaldybė išduoda leidimus statyboms, nereikalaudami prieš tai infrastruktūrą susitvarkyti. Tokiu būdu Kaune mokant perpus tiesiami keliai, Vilniuje, norint gauti savivaldybės paramą, reikia už gyventojų lėšas projektą parengti ir stoti į eilę, laukiant kelis metus.

Iš tikruju

Iš tikruju portretas
kažkaip kreivai išeina kai mes mokam už viska valdžiai o ji antratiek iš musu nori išplėšt už ta pati

Mikescius

Mikescius  portretas
Mokam tai mes valstybei. Tai musu pinigai. Kodel turetume prisideti?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių