Gatves išvagojo „skaudžios“ duobės

Baigiantis atlydžiui, uostamiesčio gatves išvagojo duobės, kurias vairuotojai apibūdina skaudžiomis. Ne vienam, įvažiavus į atsivėrusią ertmę, teko apgadinti automobilius.

„Pavasaris atėjo, nors ir laikinas. Po kiekvieno didesnio atlydžio kyla tokios problemos. Nėra kažkokia išskirtinė situacija“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak vadovo, tirpstančio sniego ir ledo vanduo besigerdamas patenka į asfalto įtrūkimus, skverbdamasis giliau išplauna gruntą, susidaro ertmė, o tada įlūžta asfaltas.

Uostamiesčio savivaldybės darbuotojai pamatę ar gavę informacijos iš miestiečių apie gatvėje atsivėrusią duobę, kreipiasi į už šiuos darbus atsakingus rangovus.

Gilios, avarinės duobės yra remontuojamos nedelsiant. Jos užlyginamos, naudojant šaltą asfaltą. Šiuos darbus galima atlikti lyjant ar sningant.

„Vienas duobes užtaisome, atsiranda kitos. Darbas verda“, – tvirtino vadovas.

Klaipėdiečiai skundėsi, jog pavojingos duobės buvo atsivėrusios Šilutės plente, netoli prekybos centro „Banginis“. Viena iš jų sėmė iki pusės vilkiko ratą. Šioje vietoje kai kurie vairuotojai apgadino savo transporto priemones.

Nemažai duobių ir važiuojant nuo Rimkų pervažos vienpusio eismo keliu, vedančiu į Šilutės plentą. Vairuotojams nerimą kelia ir duobės, važiuojant Tauralaukio link nuo miesto ligoninės, ties tiltu. Ertmės išvagojo ir Taikos prospekto ir Baltijos prospekto žiedą.

Dar dvi pavojingos atsivėrė Liepojos gatvėje, ties posūkiu į Tuberkuliozės ligoninę. L.Dūda pasakojo, kad šioje vietoje duobės atsiranda nebe pirmą kartą.

„Kaip užburta. Šiemet čia jau du kartus lopėme gatvę. Dabar duobės trečią kartą atsivėrė. Vėl taisysime. Reikės pavasarį aiškintis, kodėl gruntas vis sukrenta šioje vietoje, žiūrėti, kokie tinklai čia pakloti. Gal kažkur prateka ir plauna gruntą“, – pasakojo direktorius.

Pasak L.Dūdos, savivaldybė pretenzijų iš vairuotojų dėl suniokotų automobilių, įvažiavus į duobę, dar negavo. Anksčiau tokių atvejų yra buvę.

„Kiekvienu tokiu atveju vertinama konkreti situacija. Yra buvę, kai nuostolius atlyginome. Tačiau pretenzija turi būti pagrįsta, užfiksuota. Reikia ir liudininkų. Geriau važiuoti atsargiau, stebėti kelią ir duobes. Nieko nepadarysime. Tai žiemos padariniai“, – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sutvarkykite kelius normaliai, o ne tik pavienes duobes! Kiek galima gatvemis sukandus dantis vazineti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių