Gargžduose šunys nurungė kates

  • Teksto dydis:

Nors pasaulinė gyvūnų diena visame pasaulyje bus minima spalio 4 d., gyvūnų mylėtojai Lietuvoje tradiciškai ją paminėjo paskutinį rugsėjo savaitgalį. Į jau aštuntą kartą surengtą šventę Gargžduose kartu su savo augintiniais susirinko keli tūkstančiai dalyvių. 

Šiemet šventėje dominavo didelių veislių šunys – Berno zenenhundai, haskiai, akitos, vižlai ir auksaspalviai retriveriai, tačiau čia buvo galima sutikti ir dekoratyvinių triušių bei šeškų, jūrų kiaulyčių ir kačių. 

Didžiausio dėmesio šiemet sulaukė dirbtuvės, kuriose buvo galima išmokti pasidaryti žaislą savo augintiniui. Žaislai šunims buvo daromi supinant medžiagų atraižas, o katėms – iš įvairių spalvų plunksnų. Pasidarytą žaislą buvo galima parnešti savo augintiniui arba paaukoti gyvūnų prieglaudai „Gyvūnų užuovėja“.

„Šventėje didelį dėmesį skyrėme savanorystės temai. Savo pavyzdžiu bandėme užkrėsti ir kitus – mūsų darbuotojai kelis mėnesius iki šventės darė gultus, būdas ir draskykles, kuriuos padovanojo prieglaudose gyvenantiems gyvūnams. Šiems gyvūnams padėti galime kiekvienas skirdami jiems šiek tiek savo laiko – atvykdami juos pavedžioti ar senus savo pledus paversdami naujais gyvūnų guoliais“, – sakė šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.     

Anot jos, ši šventė – tai ne tik galimybė pasibūti drauge su bendraminčiais, bet ir vieta, kur galima gauti naudingos informacijos apie gyvūnų mitybą ir priežiūrą tiesiai iš specialistų.     

Tradiciškai šventėje buvo renkami stilingiausi ir į šeimininkus panašiausi gyvūnai. Stilingiausiojo konkursą laimėjo pinčerių veislės kalytė Seila, kuri į renginį atvyko pasipuošusi kaspinu. Panašiausiais vienas į kitą išrinkti Edvardas ir jo keturkojė draugė Sana.

Pirmą kartą šventės metu buvo surengtos orientacinės varžybos – renginio dalyviai buvo kviečiami pasiimti miesto žemėlapį ir aplankyti visas vietas, kurios Gargžduose susijusios su gyvūnais – pradedant šunų aikšteles, baigiant miesto simboliu, katinu Gargžduku.

Šių metų šventė labiausiai įsimins vienam gargždiškiui, kuris šventėje atrado prieš kelias valandas mieste pasimetusį savo augintinį. Prieš šventę į renginio organizatorius kreipėsi gyventojas, Gargždų centre sutikęs paklydusį šunį. Renginio metu parodyta šuns nuotrauka padėjo augintiniui vėl sugrįžti pas savo šeimininką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių