Gargždai skendėjo aklinoje tamsoje

Akibrokštas gargždiškiams – penktadienio vakarą centrinė Klaipėdos gatvė tamsoje skendėjo dar iki vidurnakčio, miestiečiai stebėjosi, kad rugpjūčiui nė neįpusėjus miestelyje pasijuto it viduržiemį.

"Teko pervažiuoti visą miesto centrą iki pat autobusų stoties sankryžos. Taip tamsu, kad tokia gatve bijotume namo pareiti. Ar čia toks sprendimas taupyti elektrą, ar gedimas koks nors nutiko?" – stebėjosi miestiečiai.

Gargždų seniūnijos seniūnas Saulius Bakšinskis aiškino, kad miestelis elektrai netaupo.

"Kiek mums žinoma, kai kuriose gatvėse elektros apšvietimo nebuvo antradienį dėl įvykusio gedimo. Tačiau kad tamsu būtų penktadienį, neteko girdėti. Prieš tai meistrai dirbo Žemaitės, Kvietinių, Volungės gatvėse. Tamsu buvo ir tuose gyvenamųjų namų rajonuose, kurie yra šalia autostrados. Tačiau trečiadienį gedimas jau buvo pašalintas", – tikino seniūnas.

S.Bakšinskis akcentavo, kad miesto apšvietimui netaupoma, o šviesos gatvėse uždegamos pagal slankųjį grafiką.

"Kiekvieną savaitę šis grafikas keičiasi, nes temsta jau gerokai anksčiau nei prieš mėnesį. Šiuo metu šviesos įjungiamos 22 val. 06 min. Nuo trečiadienio apšvietimas bus įjungiamas 22 val. O gatvių žibintai užgesinami 5 val. ryto", – tikino Gargždų seniūnas.

Seniūnas miestiečius ragino apie gedimus pranešti.

"Tamsiuoju paros metu yra nesaugu. Stengiamės, kad mieste tamsu nebūtų. Tačiau apsiniaukusią dieną daug tamsiau atrodo, nors laikrodis rodo, kad dar tikrai ne naktis", – kalbėjo seniūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Leksikas

Leksikas portretas
Aklina tamsa yra tokia: belangis rūsys, kurio įėjimas iš vidaus ir išorės uždengtas juodu sunkiu audiniu arba užmūrytas. Mieste aklinos tamsos nebūna, nes visada atsiranda vienokių ar kitokių šviesos šaltinių. Todėl, kai nešviečia gatvių žibintai, tamsa galėtų būti įvardinta kaip prieblanda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių