Gargždai jau pradeda jaukintis Kalėdas

Gargždiškiai toliau kuria šventines tradicijas. Nemenko susidomėjimo sulaukusią „Žibintų šventę“ keičia kalėdiniai renginiai. Šįsyk miestelio bendruomenę pirmą kartą suvienys eglučių takas.

Gargždiškiai toliau kuria šventines tradicijas. Nemenko susidomėjimo sulaukusią „Žibintų šventę“ keičia kalėdiniai renginiai. Šįsyk miestelio bendruomenę pirmą kartą suvienys eglučių takas.

„Kalėdinių eglučių taku“ savo iniciatyvą įvardiję miestelėnai ketina centrinę miesto gatvę užstatyti papuoštais medeliais. Gyventojai kviečiami būti išradingais ir neapsiriboti įprastais žaliaskarių puošimo būdais.

Anot Gargždų bendruomenės pirmininko Ovidijaus Jankausko, eglės gali būti labai įvairios. Svarbiausia – pasitelkti išmonę.

„Šalia miesto centre esančio pėsčiųjų tako turime žalią skverelį, kur ir stovės miestelėnų eglutės. Visi pageidaujantys gali drąsiai jungtis ir puošti eglutes. Kai kurie net žada gaminti jas iš įvairių medžiagų – plastmasės ar medienos. Norime paskatinti žmones puoštis ne tik viduje, bet ir lauke bei sukurti gerą atmosferą mieste. Taip pat pastatysime trobelę, kurioje veiks kalėdinis paštas“, – pasakojo pašnekovas.

Planuojama, kad Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėją papuoš mažiausiai 15 eglučių. Į kalėdinį šurmulį įsitraukti ketina įmonių bei įstaigų atstovai.

Papildyti eglučių taką ir atnešti vazone augančią ar ant stabilaus pagrindo pritvirtintą nukirstą bei papuoštą žaliaskarę gali visi norintys.

Miestiečių eglutės gali būti skardinės, plastikinės, medinės ir kitokios. Ypač laukiama originalių iniciatyvų. „Iš kokių medžiagų gaminti eglutes – kiekvieno išmonės ir fantazijos reikalas. Jos neprivalo atrodyti įprastai“, – šypsojosi O.Jankauskas.

Gargždų bendruomenės pirmininkas pastebėjo, kad laikas ribotas, tad gyventojai šiuo metu darbuojasi pilnu tempu. Į kvietimą atsiliepė darželių ir įvairių organizacijų atstovai. Labiausiai švenčių laukia mažieji gargždiškiai.

„Kalėdinių eglučių takas“ bus atidarytas gruodžio 4-tą, penktadienį, 18 val.

Žaliaskarės miestiečius džiugins iki Trijų karalių šventės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių