Gabenant SGD talpyklą, Klaipėdoje bus ribojamas eismas

  • Teksto dydis:

Į „Klaipėdos naftą“ gabenant pirmąją suskystintų gamtinių dujų (SGD) paskirstymo talpyklą, antradienio naktį dalyje uostamiesčio ir Palangos plente bus ribojamas eismas, gali sutrikti elektros tiekimas.

„Klaipėdos nafta“ pranešė, kad 50 metrų ilgio, 6 metrų pločio, beveik tokio pat aukščio ir 223 tonas sverianti talpykla iš uosto Baltijos prospektu, Šilutės plentu, Tilžės gatve, Palangos plentu iki Karklės bus gabenama visą naktį, nuo 21 val. Iš Karklės krovinys pajūriu - Pamario gatve - pasieks „Klaipėdos naftą“, kuri yra šiaurinėje uosto dalyje.

„SGD talpyklos išties įspūdingo dydžio, tokio krovinio Klaipėdos uoste dar nebuvo. Šio proceso metu gyventojai nepatirs reikšmingų nepatogumų ar apribojimų, tačiau tam tikrose maršruto atkarpose gali trumpam būti ribojamas eismas ar nežymiai sutrikti elektros tiekimas“, - pranešime teigė „Klaipėdos naftos“ laikinasis vadovas Marius Pulkauninkas.

Pasak pranešimo, talpyklas lydės 4 policijos, komunikacijų bei elektros tiekimo tarnybų ekipažai.

Pirmosios trys iš penkių SGD talpyklos į Klaipėdos uostą iš Čekijos „Chart Ferox“ gamyklos krovininiu laivu atplukdytos kovo 12 dieną. Likusias dvi talpyklas ketinama pervežti iki kovo 20 dienos.

27,7 mln. eurų vertės SGD paskirstymo stotį stato Vokietijos „PPS Pipeline Systems“ ir jos partnerė „Chart Ferox“. Numatoma, kad šių metų metų rugpjūtį stotis pradės veikti ne visu pajėgumu, o visos talpos bus pradėtos išnaudoti 2018 metų sausį. Ateityje planuojama 5 tūkst. kubų talpos stotį praplėsti iki 10 tūkst. kubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skupas

Skupas portretas
Skupas moka dvigubai ! Sutaupome , koks pigus dabar mūsų dujos!!!!

Ogidijus

Ogidijus portretas
O ar nebuvo galima tų talpų iškrauti prie KN krantinių? Nereikėtų per visą miestą jų tampyti ir nepatogumų pridaryti...

Viskas aišku

Viskas aišku portretas
Kovo 4 apie 11 val. mačiau, kaip , vis pamatuodami, genėjo medžių šakas Pamario g. atkarpoje nuo I iki II Melnragės. Galvojau, kas čia vyksta, o pasirodo, genėjo, kad bačkom šonų nenubraižytų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių