G. Einikį smaugia senos skolos

Skandalais išgarsėjęs krepšininkas Gintaras Einikis mėgina nusikratyti skolų šleifo. Vyras kreipėsi į teismą ir prašo iškelti jam asmens bankroto bylą.

Kiek skolingas, nežino

Aukštaūgis teisme guodėsi, kad šiuo metu jam areštuotos sąskaitos bei turimas nekilnojamasis turtas.

"Noriu būti kaip visi, kaip žmogus, turėti sąskaitą, banko kortelę. Nežinau, kokia iš viso skola, pasakys bankroto administratorius", – dūsavo G.Einikis.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo G.Einikis prašė jo bankroto bylą nagrinėti neviešame posėdyje. Krepšininkas akcentavo, kad turi keturis vaikus ir esą jiems nėra būtina žinoti jo finansinių sunkumų smulkmenų.

Tačiau G.Einikis pats žurnalistams paaiškino, dėl ko buvo priverstas pasinaudoti asmens bankroto galimybe.

Pasak G.Einikio, į finansinę duobę jis ėmė kristi po skyrybų su pirmąja žmona. Prieš devynerius metus vykusio skyrybų proceso metu buvusi G.Einikio žmona prisiteisė iš vyro dviejų milijonų litų piniginę kompensaciją. Tą kartą pora pasidalijo du butus Kaune. Vienas atiteko G.Einikiui, kitas – sutuoktinei.

Ant jūros kranto stūksojęs 223 kv. metrų ploto namas atiteko G.Einikiui.

Eilė kreditorių

Dėl šio statinio veikiausiai G.Einikis ir įklimpo į bėdas.

Prasidėjus nekilnojamojo turto krizei, G.Einikiui nebepavyko jo parduoti.

Spaudoje buvo minėta, kad G.Einikis su verslininku Deividu Jacka buvo suderėjęs parduoti namą ir net paėmė rankpinigius.

Tačiau į teismą dėl nevykdomo teismo sprendimo kreipėsi buvusi G.Einikio žmona. Namas buvo areštuotas, sandoris žlugo.

"Aš pasilikau namą, o jai turėjau sumokėti kompensaciją. O kai prasidėjo krizė, tas namas jai perėjo. Ji kreipėsi į antstolius, o man priskaičiavo 23 tūkstančius eurų", – aiškino G.Einikis.

D.Jacka taip pat minimas tarp G.Einikio kreditorių. Tikėtina, kad D.Jacka buvusiam krepšininkui turi pretenzijų dėl negrąžintų rankpinigių.

Be žinomo verslininko, G.Einikiui finansinių pretenzijų turi aštuoni antstoliai, draudimo kompanija, saugos tarnyba, kitos įmonės, mokesčių inspekcija, Klaipėdos rajono policijos komisariatas.

"Baudos. Bet nedaug ten. Jei 100 eurų bauda po dvejų metų pas antstolius virsta tūkstančio eurų suma, kaip nebankrutuosi žmogus?" – tikino G.Einikis.

Nuo baudų neišsisuks

G.Einikis aiškino, kad jis gali dirbti tik sporto srityje.

"Aš kito darbo negaliu dirbti. Aš rentą gaunu. Buvau išvažiavęs, pabandžiau, bet Rusijoje didelė krizė. Gal kitais metais pavyks", – svarstė toje šalyje kurį laiką treneriu darbavęsis sportininkas.

Buvęs krepšininkas aiškino, kad asmens bankrotas yra vienintelė jo viltis.

Tarp G.Einikio kreditorių yra ir skolų išieškojimo kompanija.

"Ten dėl banko kortelės skola. Buvo trys tūkstančiai litų, o dabar jau du tūkstančiai eurų. Prikapsėjo po penkerių metų", – aiškino G.Einikis.

Jo prašymo bylą nagrinėti už uždarų durų teismas netenkino, įvertinęs Europos Žmogaus Teisių Teismo, Konstitucinio Teismo praktikas.

Pareiškėjo paprašyta patikslinti gaunamas pajamas, kreiptis į teisininką, kad šis suruoštų dokumentus. Teisme turės liudyti ir antroji sportininko žmona Jurgita Einikienė, krepšininko tėvas.

Beje, skolų valstybei ar paskirtų baudų G.Einikiui bankroto metu nepavyks nurašyti. Įstatyme įtvirtinta nuostata, kad tokio pobūdžio įsiskolinimai nebūtų nurašomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Carl Logan

Carl Logan portretas
Ar tiesa, kad united.financio@gmail.com siūlo geriausią paskolą?

Algirdas

Algirdas portretas
Skola gali būti apskaičiuojama iki 0, bet ne žemiau. Koks bankroto Įstatymas gali nurašyti skolas ir dar priskaičiuoti baudų žemiau 0? Tai niekaip neįmanoma financiniame pasauly. A..., tiesa, turbūt, išskyrus Lietuvoje...

Anonimas

Anonimas portretas
Neveltui Lietuva vadinama savižudžių šalimi. Tačiau, tai tiksliau vykdomas genocidas...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių