„Friedricho pasaže“ – festivalis „Oktoberfest“

  • Teksto dydis:

Visame pasaulyje švenčiamas alaus festivalis "Oktoberfest" šiemet vėl neaplenks Klaipėdos. Vokietijoje išgarsėjusi ir šimtametes tradicijas skaičiuojanti alaus šventė rugsėjo 23–24 d. antrą kartą atgims "Friedricho pasaže". Miestiečiai kviečiami siautulingai praleisti paskutines šiltas dienas ir rudenį pasitikti su šokiais bei gyva muzika.

Siaus dvi dienas

Vokiškų istorijos pėdsakų turinčiame bei vokiečių turistų mėgstamame Lietuvos uostamiestyje atgims alaus, maisto ir muzikos šventė. Rugsėjo 23–24 d. klaipėdiečiai linksminsis "Friedricho pasažo" organizuojamame nemokamame renginyje.

Festivalio "Oktoberfest" organizatoriai lankytojams žada daug išskirtinių pramogų.

"Stalai, nukrauti sočiausiais valgiais, daug alaus, muzika, bendravimas, žaidimai ir atrakcijos. Tokiu formatu kasmet vyksta milijonus alaus mėgėjų iš visos Europos sutraukianti šventė Miunchene. Tokiu pat formatu ši šventė įvyks ir pas mus, o joje pabuvoję praėjusiais metais neleistų sumeluoti, jog buvo nepaprastai smagu", – šypsojosi "Friedricho pasažo" rinkodaros vadovė Laura Ūselytė.

Pernai renginys sulaukė itin didelio populiarumo, todėl šįkart nutarta praplėsti jo erdves. Priešingai nei praėjusį kartą, linksmybės užims visą "Friedricho pasažo" kiemelį ir restoranų vidų.

"Pernai nepajėgėme visų sutalpinti, todėl norintieji dalyvauti alaus fiestoje jau turėtų suskubti – kviečiame iš anksto pranešti apie savo atvykimą ir rezervuoti vietas. Šįkart tam išskyrėme specialią zoną prie scenos. Kitoje lauko zonoje staliukai nebus rezervuojami. Pažadame daugiau erdvės ir dar patogesnį aptarnavimą", – sakė restorano atstovė L.Ūselytė.

Akcentas – atidarymo eitynės

Dvi šventės dienas "Friedricho pasažo" kiemelyje veiks du barai, bus pilstomas 13-os skirtingų rūšių alus. Į festivalį su savo bokalu atvykę jo dalyviai visą vakarą alų gurkšnos už mažesnę kainą.

Netrūks ir gardžių valgių – restorano svečiai vaišinsis čia pat ant ugnies keptu maistu, karkomis, vokiškomis dešrelėmis, rūkyta žuvimi.

Taip pat viso festivalio metu šurmuliuos amatininkų mugė, į kurią suvažiuos prekeiviai iš Vakarų regiono. Jie siūlys įsigyti naminių maisto gaminių, aksesuarų ir išskirtinių Friedricho "Oktoberfesto" suvenyrų.

Klaipėdiečiai raginami nepraleisti šventės atidarymo ceremonijos, kuri vyks pirmąją festivalio dieną – penktadienį 18 val. Bus galima pasisemti tikro bavariško alaus tiesiai iš statinės.

"Atidarymo ceremonijos metu kiemelyje vyks nuotaikingos eitynės, o didžiulę statinę bavariško alaus atidarys ir pirmąjį bokalą pakels restorano vadovas Aidas Kaveckis drauge su šiai šventei neabejingu vokiečiu. Tai dovana festivalio svečiams, panašiai būna ir Miuncheno "Oktoberfest". Taip pat pakvietėme prisijungti vokiečių bendrijų narius, kurie dalyvavo pernai vykusioje šventėje, tikimės, atvyks ir šiemet", – atskleidė L.Ūselytė.

Rinks gražiausią kostiumą

Aludarių renginio dalyviai linksminsis su Žygimanto Laurinavičiaus vokiškos muzikos ansambliu, tautinių šokių kolektyvu "Samborinis" bei lietuviškos estrados žvaigždėmis.

Penktadienį, be vokiškos muzikos ansamblio ir tautinių šokių kolektyvo, taip pat koncertuos "Trys apelsinai", "The Road Band", o šeštadienį atvykusiuosius linksmins "Ilex", Kęstutis Jablonskis su grupe, duetas Jurgita Bendikaitė ir Rasa Doniela bei grupė "Tabasco". Vakarą ves renginių vedėjas Kęstutis Medelis.

Be gyvos muzikos, atvykusiųjų laukia teminiai žaidimai, susiję su valgymo ir alaus gėrimo tradicijomis, pavyzdžiui, alaus statinių laikymas, ir kitos atrakcijos. Geriausiai pasirodžiusieji bus apdovanoti festivalio generalinio rėmėjo "Švyturys" įsteigtais prizais.

Taip pat, siekiant sukurti dar tikresnę "Oktoberfest" atmosferą, klaipėdiečiai kviečiami į šventę atvykti pasipuošus bavariškais kostiumais. Vyks gražiausio bokalo ir apdarų rinkimai, o originaliausi bus apdovanoti alumi.

Organizatorių teigimu, festivaliui nebaisus net prastas oras – šventės dalyvius nuo lietaus apsaugos specialios palapinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raitas

Raitas portretas
Cia kas, Vokietija?

dk

dk portretas
Saunuolis Fridricho Pasazas! Gaila, kad busiu toli nuo Klaipedos ir negalesiu dalyvauti. Grazios sventes visiems ir puikios nuotaikos. Ir neniurzgekit, kad vyks rugseji!

klp

klp portretas
siemet oktoberfest miunchene vyks rugsejo 17- spalio 3 d.d. cia informacija viseims jei ka
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių