Finišavo Klaipėdos knygų mugė

Šeštadienio vakarą pasibaigė antroji Klaipėdos knygų mugė. Tris dienas bibliotekos erdvėse vykę renginiai nuo ketvirtadienio Klaipėdos apskrities viešąją I.Simonaitytės biblioteką pavertė judriausiu kultūriniu tašku. Šeštadienio vakarą šurmulys bibliotekos kieme iš lėto rimo.

Jau antrą kartą rengiama Klaipėdos knygų mugė į biblioteką sutraukė gausius būrius skaitytojų, dainuojamosios poezijos, kinematografijos bei kitų meno sričių mylėtojų.

Pernai organizuota Klaipėdos knygų mugė tęsėsi tik dvi dienas, o šiųmetė ištįso iki trijų, todėl viliamasi, jog visi norintieji susipažinti su knygų naujienomis ir sudalyvauti bent dalyje renginių – spėjo.

Nuo pat ketvirtadienio ryto iki šeštadienio vakaro Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje vyko keliolika išties vertingų ir įdomių renginių: susitikimai su rašytojais, leidėjais, filmų peržiūros, koncertai, dirbtuvės bei mokymai.

Jau pirmąją Klaipėdos knygų mugės dieną įvykęs įspūdingas atidarymas žadėjo, jog tris dienas dažnas klaipėdietis neaplenks bibliotekos ir prognozės pasitvirtino.

Nuo pat pirmųjų mugės valandų prasidėjusi prekyba vyko iki šeštadienio vakaro. Nors jau ketvirtadienį klaipėdėčiai neslėpė džiaugsmo, jog kai kuriuos leidinius buvo galima įsigyti vos už kelis litus, šeštadienį neretas bandė kainą dar nusilygti ir dažnam bandžiusiam pavyko.

Daugelis mugės lankytojų džiaugėsi ne visais renginiais, o ėjo tik į iš anskto pasirinktus, todėl likusį laisvą laiką leisdavo jaukiai besišildant bibliotekos kiemelyje.

Klaipėdiečių teigimu, tokie renginiai tampa ne tik galimybe praturtinti savo kultūrinį akiratį, tačiau tuo pat metu ir smagiai bei neįpareigojančiai praleisti laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių