Fiksuoja skaitytojai: virš Baltijos jūros praūžė viesulas

Klaipėdiečiai sekmadienio rytą dalijosi pritrenkiančiais vaizdais. Unikalus reiškinys, primenantis viesulą, pastebėtas virš Baltijos jūros.

Anot sinoptikų, tai akivaizdus klimato kaitos įrodymas.

Kaip informavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus budintis sinoptikas Lionginas Pakštys, ties Palanga praėjo lietaus debesys su perkūnija, leidę žmonėms išvysti viesulą.

„Keičiasi klimatas, matote, kokie orai, kaip šilta. Ir dėl tokios kaitros susidaro panašūs reiškiniai“, – sakė L. Pakštys.

Esą tai netikėti gamtos reiškiniai, kuriuos prognozuoti būtų labai sunku.

Dienraštis „Klaipėda“ skaitytojų nuotr.

Kylančio drėgno oro stulpas susiformuoja virš įšilusių vandenų, vyraujant kamuoliniams perkūnijos debesims.

„Kai vystosi galingas debesis ir yra aukštyneigiai oro srautai, stipri traukos jėga į viršų pagauna jūros vandens lašelius. Juos traukia į debesį ir atrodo, tarsi žemyn nuo debesies į jūrą nusileidęs straublys. O iš tikrųjų tai – vandens lašeliai, besisukantys prieš laikrodžio rodyklę“, – vaizdžiai paaiškino L. Pakštys.

 

 


Šiame straipsnyje: viesulasBaltijos jūraskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

vILA

vILA portretas
Pernai, kai buvo tokia salta ir lietinga vasara,kazkodel niekas neminejo klimato kaitos, o kai tik buna karsta vasara - tuoj prisimena, esa keiciasi klimatas ir todel vyksta iv. reiskiniai, nebudingi Lietuvai. Idomu,kokia bus kita vasara IR KA TADA RASYSSINOPTIKAI?

/////

///// portretas
na prauze ir xrien su juo...ko cia triedziat ...

...

... portretas
TIESIOGINĖ vėjo jėgainių veikimo pasekmė... tuoj bus DAR žiauriau.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių