Festivalyje susilies mokslas ir menas

Po šiek tiek daugiau nei savaitės, pirmadienį, lapkričio 14-ąją, startuos mokslo ir meno festivalis „Restart“. Šį kartą pajusti mokslo ir meno sintezę, artimiau susipažinti pakvies LCC tarptautinis universitetas. Į festivalį norima pritraukti kuo daugiau įvairaus amžiaus ir pomėgių dalyvių. Renginį sau ras kiekvienas.

Programa įdomi ir įvairiapusiška

Mokslo ir meno festivalos „Restart“ organizuojamas antrus metus. Praėjusiais metais šia idėja patikėjo ir programą pasiūlė Klaipėdos universitetas, kuris minėjo 25-metį.

Šiemet visus užsukti į svečius kviečia LCC tarptautinis universitetas. Ši mokymo įstaiga taip pat mini 25 metų sukaktį. Kartu su partneriais ji pasiūlė įdomią, įvairiapusišką festivalio programą.

„Paskendę savo kasdieniniame pasaulyje, mes kartais pamirštame, kad aukštosios mokyklos gyvuoja Klaipėdoje. Festivalio pagrindinis siekis parodyti miestiečiams, kad šios įstaigos yra inovatyvios, atviros, įdomios. Kviečiame visus susipažinti“, – tvirtino viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.

LCC tarptautinio universiteto rektorė dr. Marlene Wall džiaugėsi, kad įstaigai patikėta misija – parodyti, kaip mokslas ir menas gali būti kartu, jų sintezę.

„Mums didelė garbė perimti šią misiją iš Klaipėdos universiteto“, – tvirtino M.Wall.

LCC tarptautinio universiteto vyriausioji tarpinstitucinės veiklos patarėja Eglė Zalatoriūtė į festivalio „Restart“ renginius kvietė visą uostamiesčio bendruomenę.

„Norime, kad visi įsitrauktų į mokslo ir meno pasaulį, dalyvautų kaip partneriai. Ne tik kalbėtų akademikai, bet bendruomenė džiaugtųsi mūsų pasiekimais. Norime dalintis mokslu ir menu su miestiečiais“, – pabrėžė patarėja.

E.Zalatoriūtė pabrėžė, kad festivalio programa labai įvairi. Renginį sau gali rasti kiekvienas. Tad kviečiami apsilankyti visi, nepaisant amžiaus ar pomėgių.

Atidarys linksmai ir griausmingai

LCC tarptautinio universiteto Inovacijų dizaino instituto vadovė ir festivalio koordinatorė Inga Urbonaitė pasakojo, kad pagrindinė šiųmetinio festivalio tema – bendruomenė ir dalijimasis.

Kiekviena renginio diena bus skirta tam tikrai temai – disciplinai, kuri dėstoma įstaigoje. Festivalis bus atidarytas pirmadienį, lapkričio 14-ąją, 17 val. Michealsen centre. Renginio metu pasirodys grupė „Hit Kick“.

Po atidarymo 18 val. čia bus minima Latvijos nepriklausomybės diena. Susirinkusiuosius pradžiugins ir svečiai iš Lietuvos kaimynės, bus pristatyta šios šalies kultūra, pabendrauti.

„Mūsų universitete yra svarbi tradicija – minėti kiekvienos šalies nepriklausomybės ar kitą svarbią šventę“, – pasakojo koordinatorė.

Antradienis bus skirtas verslui. Ši diena prasidės ankstyvais įkvepiančiais pusryčiai, kurie prasidės 7.30 val. Į juos pakviesti Klaipėdos miesto startuoliai. I.Urbonaitė atkreipė dėmesį, kad įkvepiantys pusryčiai taip pat LCC tarptautinio universiteto tradicija.

Studentų ir gimnazistų laukai simuliacinis lyderystės skatinimo žaidimas, kontaktų ir verslo idėjų mugė. 19 val. universiteto DeFehr centre, Neufeld auditorijoje, vyks atvira finansininko, dėstytojo, mokslininko, ekonomisto Gitano Nausėdos paskaita „Naujos tendencijos ir iššūkiai makroekonomikoje“.

Atskleis įtikinimo galią

Trečiadienis – komunikacijų ir tarptautinių santykių diena. Gimnazistams vyks seminaras „Socialiniai tinklai“ ir karjera“. Bus pasakojama, kaip išnaudojant socialinius tinklus siekti karjeros.

15 val. DeFehr centre, Neufeld auditorijoje, vyks paskaita „Sistemos teorija ir kibernetika“ – bus pasakojama apie naujuosius vadybos ir vadovavimo stilius. Tai vienas iš dėstomų dalykų LCC tarptautiniame universitete.

Nuo 16 val. bus galima sudalyvauti ture po LCC biblioteką ir išgirsti jos istoriją. Jos fonduose yra daugiau kaip 22 tūkst. įvairaus pobūdžio knygų, 15 tūkst. vadovėlių anglų kalba, daug periodinių leidinių, vaizdo ir garso įrašų. Šis turas bus organizuojamas ir ketvirtadienį.

Nuo 16 val. prasidės daugiakultūrės bendruomenės pažinimo programos vakaras. I.Urbonaitė pasakojo, kad šis projektas šiemet švenčia 10 metų jubiliejų. Jis apjungia šešias šalis ir tris žemynus. Projektas skirstas gimnazistams.

„Gimnazistai susitinka universitete ir bendrauja įvairiomis temomis, diskutuoja apie kultūros skirtumus, įvairovę, gaminamas maistas. Vyksta kultūriniai mainai. Šį kartą bus kalbama apie romų bendruomenę, jų kultūrą“, – pasakojo koodinatorė.

Nuo 17.30 val. Inovacijų laboratorijoje, DeFehr centre, prasidės seminaras „Neurolyderystė“ sprendimų priėmimas ir produktyvumas darbe“.

Dieną vainikuos 19 val. Kultūros fabrike paskaita „Asmeninio prekės ženklo virtuvė“, kurią ves komunikacijos specialistė, rinkodaros konsultantė, žurnalistė, tinklaraštininkė Laura Kornelija Inamedinova.

Nuo 19 val. Neumann bendrabutyje prasidėsiančiame veikti kavos klube bus atidarytos įtikinimo dirbtuvės „Nuolankumo ieškojimas ir gebėjimas jam atsispirti: performansas. Paskaita apie įtikinimo galią“. Bus pasakojama apie pačius įvairiausius įtikinėjimo įrankius ir kaip jiems atsispirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gramatika

gramatika portretas
tekste daug gramatinių klaidų, net per daug, sakyčiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių