„Europiadai“ siūlys dvi datas

Po daugiau nei dvejų metų Klaipėda vėl priims Europos šalių tautinės kultūros festivalį "Europiada". Miesto valdžios atstovai siūlys dvi datas, kada galėtų vykti šis renginys.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco, organizatoriai pageidauja, kad "Europiada" vyktų liepą. Bus siūloma, kad festivalis būtų rengiamas to mėnesio pradžioje.

"Pasižiūrėjome į kalendorių, kad "Europiada" nesutaptų su Jūros švente, būtų išlaikyta bent dviejų savaičių pertrauka. Siūlysime, kad festivalis vyktų pirmą arba antrą liepos savaitgalį. Jūros šventė paprastai organizuojama paskutinį liepos savaitgalį. Tas dvi datas ir siūlysime "Europiados" organizavimo komitetui", – pasakojo mero pavaduotojas.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad laiko pasiruošti festivaliui yra pakankamai.

Bus reikalingas miesto tarybos sprendimas, suteikiantis įgaliojimus savivaldybės administracijai pasirašyti sutartis, pradėti rengti programą.

Pirmą kartą festivalis "Europiada" Klaipėdoje vyko prieš devynerius metus. Pabrėžiama, kad šis renginys retai sugrįžta į jau aplankytą miestą, tad Klaipėdai tai – išskirtinis pasiekimas.

Dėl galimybės priimti 57-ąją "Europiadą" 2020 m. paskutiniame etape varžėsi Klaipėda ir Italijos miestas Sardinijoje – Nuoras.

"Pirmą kartą visas užduotis atlikome su kaupu. Matyt, tai paliko įspūdį organizatoriams. Taip pat įtakos turėjo tai, kad Klaipėda investuoja į kultūrą – siekia padvigubinti finansavimą. Atsirado ir naujos renginių teritorijos – nuo arenos iki jaukios Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios", – tvirtino vicemeras.

Kiek kainuos pasirengimas "Europiadai" ir renginio organizavimas, dar nėra aišku. Tačiau neabejojama, kad priimti renginį būtina.

Prieš devynerius metus Klaipėdoje surengtą "Europiadą" aplankė daugiau nei 4 tūkst. dalyvių – 166 ansambliai iš 24 valstybių.

2018 m. "Europiada" vyks Portugalijoje, 2019 m. – Vokietijoje.


Šiame straipsnyje: EuropiadaEuropiada Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos 100 - mečiui

Lietuvos  100 - mečiui portretas
Šimtmečio minėjimas artėja, Politikai Lietuvos Geležinkelių prichvatizacija užsiėmę. Ar atveš popiežius karūną, Kai LDK karalių rinks tauta... ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių