Euras keis teisės aktus

Uostamiesčio savivaldybė turės pakoreguoti visus teisės aktus, kuriuose yra nurodytos paslaugų kainos, mokesčių dydžiai. Visos litais nurodytos sumos turės būti pakeistos į eurus. Teisės aktus iš naujo turės tvirtinti miesto taryba.

Uostamiesčio savivaldybė turės pakoreguoti visus teisės aktus, kuriuose yra nurodytos paslaugų kainos, mokesčių dydžiai. Visos litais nurodytos sumos turės būti pakeistos į eurus. Teisės aktus iš naujo turės tvirtinti miesto taryba.
Vakar Finansų ir ekonomikos komiteto nariai svarstė pirmuosius tokius projektus.

Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė tvirtino, kad paslaugų kainų, mokesčių dydžių vertimas iš litų į eurus yra daugiau formalumas. Pačios kainos ar dydžiai nesikeičia. Tai paprasčiausia aritmetika.

„Paverčiame iš litų į eurus ir suapvaliname, kaip yra nurodyta padaryti. Savivaldybės juristai išaiškino, kad teisės aktus, kuriuose bus pakeistos sumos, turi patvirtinti miesto taryba“, – aiškino direktorė.

Pasak A.Špučienės, dar sudėtinga pasakyti, kiek tiksliai yra teisės aktų, kuriuos dėl valiutos keitimo iš naujo turės tvirtinti miesto taryba. Vyksta jų revizija.

„Norėta, kad visi teisės aktai iš naujo būtų patvirtinti artimiausiame miesto tarybos posėdyje. Tačiau jei kuris nors sprendimas bus pražiopsotas, jis bus pateiktas kitame. Laiko turime iki sausio 1 dienos“, – tvirtino direktorė.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Gimbutienės teigimu, keista, kad visos savivaldybės yra įpareigotos iš naujo tvirtinti aktus.

„Kainos nesikeičia, o tik paverčiamos eurais. Be to, naujos sutartys su paslaugų teikėjais nėra pasirašomos. Jų galiojimas prasitęs. Tik sąskaitos automatiškai bus išrašomos ne litais, o eurais“, – komentavo vedėja.

Vakar Finansų ir ekonomikos komiteto nariams buvo pateikta, kiek eurais sieks maksimali nekilnojamojo turto lengvata. Litais jos dydis buvo 10 tūkst., o eurais lengvata siektų 2 tūkst. 896.

Iš naujo prašoma patvirtinti ir seniūnaičių išmokos, kuri skirta su veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, dydį. Ji siekia 25 litus, arba 7,24 euro.

Pateikta ir apsilankymo pirtyje, esančioje Smiltynėje, kaina. Dabar už dvi valandas joje vienas lankytojas turi susimokėti 20 litų. Pakeitus valiutą, suma siektų 5,80 euro.
Verčiant sumas iš litų į eurus naudotas patvirtintas kursas – vienas euras atitinka 3,4528 lito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Euras gali kristi vien dėl blogos politikos: Draghi iš Europos centrinio banko neleido valstybių skoloms sunaikinti eurą. Bet dabar valstybių galvos Europoje pernelyg ilgai laikosi taupymo politikos. Tai sukelia stagnacijos Europos ekonomikoje stiprėjimą su atpigimo lūkesčiais, mažais pelnais, mažais atlyginimais, aukšta bedarbyste. Bendra bedarbystė Europoje yra tikrai aukšta, palyginus su JAV (kaip ji yra aukšta ir Lietuvoje). Jaunimo bedarbystė yra katastrofiškai aukšta ir Europoje, ir Lietuvoje. Tai gali būti pagridu politikams, norintiems sugriauti eurą. Tokiu atveju mes turėsime daug neužsitarnautų nuostolių.vien todėl, kad paskubėjome įsivesti nebrandų eurą anksčiau, negu lenkai. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Zygmas

Zygmas portretas
Na, ir niekas,nesinaudos ,tokia pirtimi,kur tik, vien garine,,uz viena valanda,3-4 pasikaitinimus(tiek zmogus iskencia)....tsakant apetitas kyla bevalgant

Geriau

Geriau portretas
ruoškitės algų ir kito apmokamo darbo atlyginimų indeksavimui.Ir nemažam.Mokėsite gražuoleliai kap eurosojuze..O gal jūs galvojate kad įsivedus eurą arba atsivežus kelias furas tadžikų, viskas bus po senovei?Labai klystate
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių