Etikos komisijos posėdyje – neeilinis įvykis

Trečiadienio miesto tarybos Etikos komisijos posėdis pripažintas istoriniu. Nederamu elgesiu kaltintas politikas pirmą kartą viešai atsiprašė įsižeidusiųjų. Posėdžio metu kliuvo ir pareiškėjams, kurie save pristato visuomenininkais ir nuolat rengia piketus.

Pavadino "darmajedais"

Trečiadienį Etikos komisija rinkosi svarstyti tarybos nario Vytauto Čepo elgesio.

Skundą dėl politiko elgesio dar rugpjūtį pateikė Klaipėdos daugiavaikių šeimų bendrijos pirmininkė Virginija Jurgilevičienė ir Klaipėdos jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas Virginijus Partaukas.

Šiuos visuomenininkais pristatančius žmones papiktino V.Čepo pasisakymas birželio pabaigoje vykusio miesto tarybos posėdžio metu.

Tarybos narys išsakė savo nuomonę apie miestiečių dalyvavimą įvairių projektų pristatymuose ir nuolat piketus rengiančius asmenis pavadino "darmajedais".

Posėdis prasidėjo V.Partauko pageidavimais. Jis pareikalavo, svarstant šį klausimą, nusišalinti Etikos komisijos pirmininkę Aldoną Staponkienę.

V.Partaukas įžvelgė, kad politikė gali būti neobjektyvi, priimant sprendimą. Tačiau komisijos nariai tokios grėsmės nematė, ir A.Staponkienė liko vadovauti posėdžiui.

Apskųstas V.Čepas yra Etikos komisijos narys. Jis paprašė užfiksuoti, kad balsavime nedalyvaus.

Patiria patyčių

Posėdžio metu leista pasisakyti pareiškėjams.

Tiek V.Jurgilevičienė, tiek V.Partaukas atkreipė dėmesį, jog normalu, kad yra kritikuojama valdančioji dauguma, ir todėl pykti nereikėtų.

"Mes atstovaujame visuomenei. Tai sudėtinga. Dirbame savo iniciatyva, negauname jokio finansavimo. Dirbame, nes reikalinga ir valdanti, ir oponuojanti jėga. Tačiau būdami pastarąja mes susiduriame su patyčiomis, noru pažeminti", – dėstė V.Jurgilevičienė.

Pasak visuomenininke prisistatanti klaipėdietė neslėpė, kad žodis "darmajedai" įžeidė.

"Mums nuolat priekaištaujama, kad nedirbame, nežinome, iš ko gyvename. Tačiau ar kalbant apie projektus, reikia tokių dalykų klausinėti? Juk tai nėra esmė. Etikos komisijos pareiga užtikrinti, kad bendravimas būtų etiškas, neįžiedžiantis. Dėl to ir kreipėmės. Mūsų nuomone, V.Čepas pažeidė politiko etikos kodeksą, kuriame numatyta, kad turi būti pagarba žmogui ir valstybei", – teigė vadovė.

V.Partaukas atkreipė dėmesį, kad V.Čepas nuolat įžeidžiamai pasisako visuomenininkų atžvilgiu.

"Jam ne vieta nei politikoje, nei Etikos komisijoje, nei miesto taryboje. V.Čepas pažeidė tarybos nario priesaiką. Tad jį reikėtų šalinti. Bet čia kreipsimės atskirai", – tvirtino V.Partaukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aksioma

Aksioma portretas
paskaičius komentarus tenka tik apgailestauti kad neturime pakankamai kritinio - loginio mastymo .O gal čia specialiai rašo tie, kurie nori sukurti tokį visuomenės portretą-esame buki, nuolankūs runkeliai?Atkaklus visuomenininkas ,,pagavo už liežuvio"politiką ir konkrečiai prirėmė prie sienos:D).Tiems, kas aktyviai domisi miesto tarybos ir savivaldybės valdžiukų darbu, tokie ciniški pajuokavimai bei patyčios ne naujiena.Ir man labai dažnai kyla noras prisidėti prie panašių į gerb.Virginijaus iniciatyvų ir atstatyti pagarbą visuomenei.Primenu, kad tikram valdžios atstovui privaloma klausyti ir reaguoti į savo rinkėjus kad ir kaip jie jam nepatiktų.Kiekvienas rinkėjas, jums išrinktieji ponai, yra tikrasis šeimininkas, kurio interesus privalote atstovauti valdžios struktūrose.Pagaliau per tiek metų turbūt pirmą kartą matome atitinkamą esančių komisijų veiksmą, Tautos tarno atžvilgiu.Bet..Iš to debesies lietaus tik tiek-nususęs, formalus atsiprašymas.Kurį gali traktuoti kaip nori

Virginijui

Virginijui  portretas
manote RK parašys ? Deja aš manau , tai tik eilinis jo pasitaškymas purvu , jokių argumentų ar faktų :) Man tokie - patys šlykščiausi komentatoriai . Manau ateis eilė ir "RK " pinigėlius suskaičiuoti :)

zenonas

zenonas portretas
RK manau reiškia - "rajkom"? Visuomenininkai nesislapsto, o įvairaus plauko sistemos padlaižūnai, ar patys sistemininkai bijo dienos šviesos. Ką tai reiškia?
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių