Energijos kainos keis kalėdinių renginių tradicijas?

Dėl kylančių energijos kainų Kalėdų šventės uostamiestyje šiemet veikiausiai bus kitokios, o tradicinis Šviesų festivalis apskritai gali ir neįvykti. Tačiau kol kas jokie sprendimai nepriimti, tad iki gruodžio dar daug kas gali keistis.

Trukdys rekonstrukcija

Prieš pat savaitgalį vykusiame pasitarime dėl kalėdinių ir naujametinių renginių ciklo organizavimo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas išreiškė susirūpinimą.

"Labai norėčiau palinkėti ir tikėtis, kad šventės ateis ir bus. Bet kokios jos bus, čia jau klausimas, į kurį atrasti atsakymą būtų labai nelengva. Kadangi šią savaitę prasidės Teatro gatvės rekonstrukcija, tai bus gana rimtas iššūkis, kuris tęsis iki pat ankstyvo pavasario. Gatvė neilga, tačiau darbas labai skrupulingas ir imlus laikui", – kalbėjo meras.

Pasitarime buvo keliamas klausimas, ar Teatro gatvės rekonstrukcijos darbai paliks galimybę statyti kalėdinę eglutę ir aplink ją organizuoti kalėdinių renginių ciklą ar vis dėlto reikėtų kalbėti apie kitas šventės vietos alternatyvas.

Labai norėčiau palinkėti ir tikėtis, kad šventės ateis ir bus.

Pasiūlė kitą variantą

Kaip alternatyva tokiems renginiams buvo pasiūlyta Atgimimo aikštė.

"Vis dėlto radome variantą, kad Kalėdų epicentras vis dėlto liks Teatro aikštė. Nepaisant to, kad Teatro gatvė bus užtverta, bet, kūrybiškai pažvelgus į situaciją, pavyko sutarti, kad būtent šioje vietoje vyktų pagrindiniai kalėdiniai renginiai. Taip jau susiklostė situacija, kad anksčiau spalio 3-iosios darbų pradėti nebuvo įmanoma. Laikausi pozicijos, kad kas bevyktų, darbų stabdyti net ir labai rimtų švenčių kontekste tikrai negalima. Darbai turi vykti kiek įmanoma sparčiau. Dėl to buvo kalbėta ir manau, kad sprendimai rasti", – teigė miesto vadovas.

Tad Teatro aikštė, kaip įprastai, turėtų tapti ta vieta, kurioje bus pastatyta Kalėdų eglutė, vyks šventinė prekyba, renginiai, koncertai.

Gatvės rekonstrukcijos darbai nėra vienintelis rūpestis.

"Iššūkis – energetinių išteklių, pirmiausia elektros, taupymas. Šie klausimai irgi labai rimtai svarstomi", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Vytautas Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Būti ar nebūti?

Šią savaitę vyks dar vienas darbinis pasitarimas, kuriame bus tęsiama diskusija dėl artėjančių renginių organizavimo.

"Bus kalbama apie tai, kokie sprendimai galėtų būti, kad bet kuri šventė netaptų puota maro metu. Čia turi būti principinė nuostata", – tikino meras.

Todėl kalbant apie šventę po Kalėdų – Šviesų festivalį, bus svarstoma, ar jį organizuoti, atsižvelgus į šiandieninę situaciją dėl pakilusių kainų.

"Būti ar nebūti? Klausimas, kurį vis girdžiu keliant. Neskubu atsakyti ir priimti galutinių sprendimų. Koncepcija, kurią žada pristatyti įstaigos "Klaipėdos šventės" atstovai, galbūt bus originali. O galbūt Šviesos festivalis galėtų vykti ir dienos metu? Dar nenoriu užbėgti įvykiams už akių. Būtų įdomu iš miestiečių išgirsti nuomonę, kaip jiems atrodytų tas konceptualusis klausimas – jeigu būti, tai kokiomis sąlygomis, nes nebūti – lengviausia", – tvirtino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pietietis.

pietietis. portretas
jei eglutes ir muges Teatro aikstej nebus- zmones supras- gatves remontas ir kojas lauzyti visai nesventiska. bet jei atgimimo aikstej nebus svent. renginiu(tipo taupoma) ,tai bus politinis idiotizmas. atsei EU tiek del karo UA nuskurdo ,kad net didziosios metu sventes nebeisgali pazymeti.(skubiai ,skubiai pasduokim)

rfvbk

rfvbk portretas
NUSTOKIT VERKŠLENTI DĖL Ukrainos rėmimo, atsiminkit kas patys esame be ES ir NATO - nulis su daug nulių po kablelio. Jei jau >10 k. didesnė Ukraina su ruskiais, net ir turėdama paramą, kovoja daugelį mėnesių ir nematyti pabaigos, tai ko gero net Latviai mus įveiktų, nes esame žiopliai visose srityse - pirmaujame nebent atsilikimu

Prašymas

 Prašymas portretas
Mielas Šv Kalėdų seneli, padaryk stebuklus: valdininkai neturi taškyti pinigų, o juio labiau iš miesto pinigų lobti/ Ypač Miesto švenčių vadovai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių