Elektronikos atliekas KRATC pakeis į kompostą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC ) viso regiono didžiųjų ir žaliųjų atliekų surinkimo aikštelėse pradėjo dovanų akciją "Keisk elektroniką į kompostą". Septynių Vakarų Lietuvos savivaldybių gyventojai kviečiami nebereikalingus elektros ir elektronikos prietaisus atiduoti į specialias aikšteles, o mainais už juos pasiimti tvarkingai supakuoto komposto maišus.

"Jau antrus metus vykdome komposto dalijimo akciją. Jį pagaminome iš visame regione surinktų žaliųjų atliekų", – pasakojo Ramunė Šličienė, KRATC ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

Pernai kompostas buvo dalijamas mainais į naudotas padangas, o šiemet aplinkosaugininkai akcentuoja nebereikalingų elektros ir elektronikos prietaisų surinkimą.

"Kad KRATC aikštelėse nemokamai iš gyventojų priimamos naudotos padangos, statybų ir remonto atliekos, baldai – jau nebėra naujiena. Šios atliekos yra tarp gausiai vežamų į aikšteles. Tuo tarpu sugedę šaldytuvai, televizoriai, kompiuteriai dažnai išmetami tiesiog į komunalinių atliekų konteinerius arba paliekami šalia jų. Norime atkreipti gyventojų dėmesį, kad šie daiktai taip pat gali būti perdirbami, tik juos reikia pristatyti į surinkimo vietas", – aiškino ekologė.

KRATC specialistai tvirtina, kad į 10 kg maišus supakuotas kompostas yra paklausus ir atviliodavo interesantus į aikšteles net po kelis kartus. Pernai 2 000 maišų buvo išdalinti per porą mėnesių, šiemet gyventojams paruošta taip pat 2000 derlingo juodžemio pakuočių.

Visame Klaipėdos regione KRATC yra įrengusi ir administruoja 10 didžiųjų ir 7 žaliųjų atliekų surinkimo aikšteles, į kurias gyventojai nemokamai gali atiduoti nebereikalingus daiktus.

Aikštelių darbo laikus ir vietas rasite www.kratc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AUDRA

AUDRA portretas
LABAI GRAZU IR NESMIRDI IR ATRODO TIE MAISAI PALIKTI PRIE KONTEINERIU, BETVARKE ir dar gamta tersiate su tais politeleno maisais

to Audra

to Audra portretas
Kam tie biokonteineriai prie namų, kad smirdėtų visiems? Jei nepatinka kompostuoti, tai Klaipėdoje galima žalias atliekas palikti prie komunalinių konteinerių sudėtas maišuose. Kas savaitę surenka. Arba išvežti į Glaudėnų aikštelę - priima nemokamai.

Andrius

Andrius portretas
Galvokite,kaip tinkamai,galima būtų atsikratyti senų akumuliatorių ir padangų plius iš to turėti kažkiek naudos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių