Elektromobiliais Klaipėdos savivaldybė patenkinta

Tris elektromobilius išsinuomojusi Klaipėdos savivaldybė šiuo pasirinkimu patenkinta. Trečią mėnesį darbo reikalais jais besinaudojantys miesto valdininkai, kol kas jokių pastabų dėl mašinų neturėjo.

Klaipėdos savivaldybės Ūkio skyriaus vedėjas Klaidas Tolys patvirtino, jog veiklos nuomos sutartis dėl mėlynos spalvos „Kia“ markės elektromobilių su bendrove „Mobiliti Lietuva“ pasirašyta penkeriems metams.

Vieno automobilio mėnesio nuomos kaina yra 588 eurai. Šis projektas penkeriems metams iš viso kainuos 106 tūkst. eurų.

„Į šią sumą įskaičiuotas ir techninis aptarnavimas. Mes dabar pasikrauname elektra tuos automobilius ir viskas, degalai nekainuoja. Kiek sutaupome, dar nežinau, nes dar negavome sąskaitų iš pakrovimo įvadų. Savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu, du elektromobiliai skirti Miesto viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams, o likęs – Socialinės paramos skyriaus specialistams, kurie lanko gyventojus“, – teigė K.Tolys.

Anot ūkio skyriaus vedėjo, veiklos nuomos sutartis esą gera tuo, kad nereikia rūpintis mašinų techniniu aptarnavimu, nes tam paprastai reikalingi viešieji pirkimai, o čia viskas numatyta viena sutartimi.

„Yra nurodytas konkretus autoservisas, kur mes turime reguliariai atvaryti tas mašinas apžiūrai. Kol kas jokių problemų dėl elektromobilių nebuvo. Šalia savivaldybės yra dvi elektros įkrovimo stotelės, viena – iš Liepų gatvės, kita – iš kiemo pusės. Pilnai elektra įkrautu automobiliu galima nuvažiuoti 250 km, o per šalčius pilnai pakrautas jau rodė, kad galima nuvažiuoti tik 150 km. Tai gal ir buvo kol kas didžiausia problema“, – pasakojo K.Tolys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas  portretas
Tolys dar ten dirba? Kodėl žmonės pradeda šaudyti? Nesuprantu...

Mondė

Mondė portretas
Žiauriai geras sprendimas. BRAVO.

Anonimas

Anonimas portretas
Maziausiai 200 tukst. i kisenes nutekejo..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių